Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δυνατή η ΝΙΚΗ, την πρόκριση ο ΑΡΗΣ!

Προημιτελικός (επαναληπτικός αγώνας)

Νίκη Βόλου – Άρης 2-2

Στο παγωμένο, ελέω χαμηλής θερμοκρασίας, Πανθεσσαλικό στάδιο και με το συνεχόμενο χιονόνερο καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, Νίκη και Άρης πρόσφεραν τέσσερα γκολ στους πολυπληθείς φιλάθλους!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο στάδιο βρέθηκαν και φίλοι των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο παρέα με τους Νικιώτες αναδεικνύοντας έτσι τις αξίες της παιδείας και του πολιτισμού!

Η Νίκη Βόλου με την σημερινή της εμφάνιση κέρδισε τις εντυπώσεις στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άρη ωστόσο να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά και να περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Παναιτωλικός-ΟΦΗ.

Στο πρώτο ημίχρονο η δράση εξελισσόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου με τις ομάδες να καταφέρνουν να πετύχουν από ένα τέρμα ουσιαστικά στην πρώτη τους ευκαιρία! Στο 27ο λεπτό οι «κίτρινοι» κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Γαβριηλίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι! Ο Σαβέριο, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκαραβέλη για το 0-1! Στο 35’ η Νίκη ισοφάρισε σε 1-1! Ο Κρητικός ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, το σουτ κοντραρίστηκε και ο επερχόμενος Κάσσος με κοντινή προβολή «νίκησε» τον Χουτεσιώτη!

Σύσσωμοι όλοι οι ποδοσφαιριστές των «κυανολεύκων» πήγαν προς τον πάγκο αφιερώνοντας το γκολ στον αρχηγό τους, Παύλο Κυριακίδη, ο οποίος προχτές «έχασε» τη γυναίκα του σε ηλικία μόλις 30 ετών! Ομολογουμένως η πιο συγκινητική στιγμή της αναμέτρησης!

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη μπήκε «φουριόζα» καταφέρνοντας να φέρει τούμπα το ματς και να βάζει έτσι «φωτιά» στις εξέδρες! Συγκεκριμένα μόλις στο 46’ ο Μπράμπετς γύρισε αδύναμα την μπάλα πίσω, με τον Πολίτη να κυνηγάει τη φάση και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Ριμπέιρο! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός από πολύ κοντά πέτυχε το 2-1! Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, φάνηκε να προβληματίζεται από αυτή την εξέλιξη και μετά από ένα δεκάλεπτο πραγματοποίησε τέσσερις απανωτές αλλαγές! Τελικά στο 68’ ο Ζαμόρα με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Σαβέριο, ο οποίος με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 2-2!

Η Νίκη Βόλου όμως δεν απογοητεύτηκε και με την ώθηση των φιλάθλων της είχε ακόμα δύο-τρεις φάσεις για να κερδίσει το ματς! Τα σουτ των Να’α και Τζιώρα αποκρούστηκαν από τον Χουτεσιώτη, ενώ ο Κρητικός έστειλε την μπάλα άουτ με όμορφη ατομική ενέργεια!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Κάσσος, Γιαννίτσης, Ανδρέου (46’ Στίκας), Να’α, Τοπαλίδης (57’ Τζιώρας), Γαβριηλίδης (57’ Κυριακίδης), Λίταινας (73’ Αναστασίου), Κρητικός, Πολίτης, Ριμπέιρο (83’ Μπαλλάς)

Άρης: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Βέλεθ (46’ Μοντόγια), Φεράρι, Ντουκουρέ (57’ Βερστράτε), Τζούρασεκ (57’ Νταρίντα), Μάνου Γκαρσία (75’ Χριστοδουλόπουλος), Παναγίδης (57’ Μενέντεζ), Σαβέριο, Ζαμόρα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ