Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Οι τιμές των Ελλήνων στο τέλος των χειμερινών μεταγραφών

Το “πολυβόλο” που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Παυλίδης, ο Τσιμίκας που μένει ψηλά ακόμα κι απ’ τα “pits”, ο “sky is the limit” Κωνσταντέλιας, ο Ιωαννίδης που σηκώνει “σκόνη” και ισοπαλία Φορτούνη, Γιαννούλη, Αλεξανδροπούλου που συμπληρώνουν τιμολογιακά την “παρέα” του πρώτου επιπέδου.

Το ότι το ποδόσφαιρο είναι παντού είναι εδώ και καιρό γνωστό. Για αυτό και εντοπίζουμε παίκτες από το Άλκμαρ ως και το Κάρντιφ. Με τη διαφορά βέβαια ανάμεσα τους να είναι μεγάλη. Όχι μόνο σε χιλιόμετρα αλλά και αξία. Καθώς, το TOP 20 με το οποίο θα ασχοληθούμε ανοίγει με τον δεύτερο σκόρερ στην Ευρώπη μέχρι τώρα στη σεζόν, Βαγγέλη Παυλίδη (23 γκολ) και κλείνει με τον “πύργο” της Κάρντιφ Δημήτρη Γούτα. Δύο παίκτες τους οποίους χωρίζουν 22,2 εκ. €. Ενώ και στο μεσοδιάστημα γίνεται χαμός. Αφού μπορεί να βρει κανείς τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την Εθνική μας Ομάδα να χωρίζονται μεταξύ τους από λίγες εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ ή και να ισορροπούν σε πολλές περιπτώσεις.

Ξεχωρίζουν βέβαια οι περιπτώσεις του ακριβότερου γηγενούς περιουσιακού στοιχείου της Super League, Γιάννη Κωνσταντέλια με την άνοδο ύψους 6 εκ. € τους τελευταίους 11 μήνες αλλά και του Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος έχει εντυπωσιάσει και αυτό αποτυπώνεται και στη χρηματιστηριακή του αξία που στο ίδιο διάστημα με τον Ντέλια έχει ανέβει κατά 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Γνωρίζοντας άνοδο ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Η κατάταξη:

1. Βαγγέλης Παυλίδης 25 εκ. €

2. Κώστας Τσιμίκας 22 εκ. €

3. Ντίνος Μαυροπάνος 14 εκ. €

4. Οδυσσέας Βλαχοδήμος 10 εκ. €

5. Γιάννης Κωνσταντέλιας 10 εκ. €

6. Τάσος Μπακασέτας 9 εκ. €

7. Τάσος Δουβίκας 9 εκ. €

8. Φώτης Ιωαννίδης 9 εκ. €

9. Γιώργος Γιακουμάκης 6 εκ. €

10. Γιώργος Μασούρας 5 εκ. €

11. Χρήστος Τζόλης 5 εκ. €

12. Κώστας Κουλιεράκης 4,5 εκ. €

13. Ταξιάρχης Φούντας 4,2 εκ. €

14. Γιώργος Κυριακόπουλος 4 εκ. €

15. Παντελής Χατζηδιάκος 3,8 εκ. €

16. Μανώλης Σιωπής 3,5 εκ. €

17. Κώστας Φορτούνης 3 εκ. €

18. Δημήτρης Γιαννούλης 3 εκ. €

19. Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος 3 εκ. €

20. Δημήτρης Γούτας 2,8 εκ. €

Καταλήγουμε με την ευχή όλα τα παιδιά και κυρίως τα νεότερα να προοδεύσουν οδό περισσότερο μπορούν γεμίζοντας το ελληνικό αλλά και τα κορυφαία πρωταθλήματα με άπλετο γαλανόλευκο χρώμα. Αποδεικνύοντας παράλληλα πως η παρουσία των Τσιμίκα, Μαυροπάνου και Βλαχοδήμου στην Premier League είναι ένα εξαιρέσεων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να υπάρξει ο κανόνας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ