Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Αθώος ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε μετά την τιμωρία με ποινή απαγόρευσης εισόδου που του είχε επιβληθεί και απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

 

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αθωώθηκε και πλέον μπορεί κανονικά να εισέρχεται σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας, αλλά και σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια.

 

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

 • Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την από 24-1-2024 έφεση του σωματείου «Α.Ο. Αγίου Νικολάου Κρήτης» κατά του σωματείου «Ατρόμητος Πειραιά» και κατά της υπ’ αριθμ. 53/22.1.2024 οριστικής απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

(αγώνας της 07.12.2023, Άγιος Νικόλαος-Ατρόμητος Πειραιά, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

 • Απορρίπτει τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου «Θερμαϊκός Θέρμης» κατά της υπ’ αριθμ. 67/25-1-2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

  (αγώνας της 17.12.2023, Θερμαϊκός-Καβάλα, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

 • Δέχεται τυπικά κι εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος», κατά της υπ’ αριθμ. 69/2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

  Μεταρρυθμίζει την απόφαση και επιβάλλει στον εκκαλούντα:

α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για πενήντα (50) ημέρες για την παράβαση του    άρθρου 10 παρ. 1 περ. δ Ι του Π.Κ. κατ’ εξακολούθηση και,

β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες για την παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 περ. ε του Π.Κ.

Καθορίζει την συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο που επιβλήθηκε στον εκκαλούντα, την οποία ορίζει σε πενήντα επτά (57) ημέρες.

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της ως άνω συνολικής ποινής απαγόρευσης εισόδου.

(αγώνας της 12.11.2023, Παναργειακός-ΠΑΣ Κόρινθος, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

 • Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος», κατά της υπ’ αριθμ. 71/25.1.2024 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

  Μεταρρυθμίζει την απόφαση και επιβάλλει στον εκκαλούντα την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες, για την παράβαση του άρθρου 10 παρ.1 περ.δ΄ι του Π.Κ.

  Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ.

  Απειλεί σε βάρος του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος» χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της ως άνω συνολικής ποινής απαγόρευσης εισόδου.

  (αγώνας της 26.11.2023, ΠΑΣ Κόρινθος-ΑΕ Μυκόνου, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ