Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Ερυθρόλευκο” προβάδισμα πρόκρισης!

Στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φερεντσβάρος με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των “32” του UEFA Europa Conference League και θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ροντινέι και βλέποντας τον Ελ Κααμπί να βρίσκει δίχτυα, απέκτησε το προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στην Φερεντσβάρος και θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη με σκοπό να το διατηρήσει και να προκριθεί στη φάση των “16” του UEFA Europa Conference League!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση φάνηκε να ξεκινά ιδανικά για την Φερεντσβάρος, με τον Βάργκα να ήταν εκείνος που έστειλε με κεφαλιά (έπειτα από εκτέλεση φάουλ) τη μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού, ήταν αρκετά γρήγορος στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες πάντως να μην δημιουργούν απειλητικές τελικές προσπάθειες στο πρώτο 20λεπτο. Στο 24′ ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε μια μεγάλη επέμβαση μετά από ατομική ενέργεια του Ραμίρες και κράτησε τις δύο ομάδες στο μηδέν.

Η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει ήρθε στο 33′, με τον Ντιμπούζ να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση στη κεφαλιά του Κάρμο, ενώ ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε σταθερά το σουτ του Φορτούνη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση του, υπήρξαν αρκετές προϋποθέσεις για να γίνει απειλητικός και να αποκτήσει το προβάδισμα, αλλά τελικά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους όμως να κλείνονται πίσω αποτελεσματικά. Οι Ούγγροι είχαν τη πρώτη σημαντική στιγμή για το δεύτερο 45λεπτο με τον Αμπού Φανί να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά στο 58′. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 64′, με τον “φρέσκο” Ποντένσε να βγάζει τη σέντρα και τον Ελ Κααμπί να μην κάνει καλό τελείωμα στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Με την είσοδο του Γιόβετιτς, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι σε σύστημα 4-4-2. Στο 80′ ο Ελ Κααμπί δε μπόρεσε να νικήσει τον Ντιμπούζ που έβγαλε με δυσκολία το συρτό διαγώνιο σουτ του Μαροκινού, αλλά στο 82′ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ρόντινει έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Κααμπί μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Από εκεί και έπειτα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, διατήρησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα και θα πάει με ψυχολογία για την κρίσιμη αναμέτρηση στην Ουγγαρία.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Καρβάλιο (78′ Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (63′ Όρτα) – Φορτούνης (92′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (92′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (63′ Ποντένσε)

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους – Γουινγκό, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες – Μαϊγκά, Μακρέτσκις – Μαρκίνιος (75′ Πέσιτς), Αμπού Φανί (81′ Μπέσιτς), Ζακάριασεν – Βάργκα (75′ Ρομντάνε)

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)
Βοηθοί: Μεχμέτ Τσουλούμ (Σουηδία), Αντρέας Σόντερκβιστ (Σουηδία)
Τέταρτος: Φρέντρικ Κλίτε (Σουηδία)
VAR: Μάρκο Φριτς (Γερμανία), Σέρεν Στορκς (Γερμανία)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ