Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βαριά «καμπάνα» για Πογκμπά και τέλος το ποδόσφαιρο!

Με τετραετή αποκλεισμό από τους αγώνες τιμωρήθηκε ο Πολ Πογκμπά από την Εθνική Εισαγγελία της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν σήμερα (29/02) τα ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας, καθώς είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, διαπιστώνοντας ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης του είναι αρκετά υψηλότερα από το κανονικά.

 

Ο έλεγχος αυτός είχε γίνει μετά το ματς της Γιουβέντους με την Ουντινέζε τον περασμένο Αύγουστο, με τον ποδοσφαιριστή να ζητά δεύτερη ανάλυση του δείγματος. Ωστόσο ο 31χρονος Γάλλος διεθνής, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την «Μεγάλη Κυρία» έως και το καλοκαίρι του 2026, σε ανάρτησή του στο Instagram τόνισε πως θα ασκήσει έφεση ενώπιον του CAS:

«Σήμερα ενημερώθηκα για την απόφαση και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι εσφαλμένη. Είμαι λυπημένος και σοκαρισμένος που μου αφαιρέθηκαν όλα όσα έχω χτίσει στην επαγγελματική μου καριέρα.

Όταν απαλλαγώ από νομικούς περιορισμούς, η πλήρης ιστορία θα γίνει ξεκάθαρη, αλλά ποτέ δεν έχω λάβει εν γνώσει μου ή σκόπιμα συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ.

Ως επαγγελματίας αθλητής δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βελτιώσω την απόδοσή μου χρησιμοποιώντας απαγορευμένες ουσίες και ποτέ δεν έχω ασεβήσει ή εξαπατήσει συναθλητές και υποστηρικτές οποιασδήποτε από τις ομάδες για τις οποίες έχω παίξει ή έχω αντιμετωπίσει. Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα ασκήσω έφεση ενώπιον του CAS».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ