Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έρχονται αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου!

Αλλαγές θα υπάρχουν στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2024-25), καθώς αύριο (02/03) στη συνεδρίαση της IFAB (όργανο που είναι υπεύθυνο για τον καταρτισμό των κανονισμών του ποδοσφαίρου) που θα γίνει στη Σκωτία, θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις επί του θέματος.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδα «Marca», οι πιο σημαντικές αλλαγές θα είναι οι εξής: 

  • Μόνο ο αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να εκφράζει διαμαρτυρία στον διαιτητή. Αν άλλος παίκτης ή μέλος του τεχνικού επιτελείου κινηθεί προς τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί, θα αντικρίζει την κίτρινη κάρτα. Είναι κάτι που ήδη δοκιμάζεται σε αγώνες μικρότερων ηλικιών και κατηγοριών. 
  • Η εφαρμογή της μπλε κάρτας για ολιγόλεπτες αποβολές παικτών από ένα παιχνίδι. Είναι ένας κανονισμός που απορρίφθηκε προ εβδομάδων, αλλά εκτιμάται ότι θα εγκριθεί τώρα.
  • Body Cam στους διαιτητές (κάμερες πάνω τους) για να καταγράφεται οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με στόχο να προστατευτούν και να μειωθούν οι διαμαρτυρίες. 
  • Άμεση ανακοίνωση της απόφασης του VAR. Είναι κάτι που εφαρμόστηκε ήδη σε κάποιες διοργανώσεις της FIFA, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η απόφαση που λαμβάνεται μετά την εξέταση μιας φάσης από το VAR ανακοινώνεται από τον διαιτητή στο γήπεδο μέσω μικροφώνου. 

Αναμένεται να γίνουν επίσης κάποιες αλλαγές στο πρωτόκολλο του VAR, αλλά και προσπάθειες για να μειωθούν οι καθυστερήσεις. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ