Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ποιος θα τους στερήσει την ελπίδα;

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προκρίθηκαν δίκαια στα προημιτελικά του Conference League και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο.

Η Πέμπτη που μας πέρασε θα μνημονεύεται για χρόνια. Αρχικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξένησε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με στόχο την ανατροπή του σκορ που είχε δημιουργηθεί από το πρώτο παιχνίδι (2-0). Το αποτέλεσμα; Ένας καταιγιστικός ΠΑΟΚ, ο οποίος με πάθος και έναν εκπληκτικό Κουλιεράκη πήρε δίκαια την νίκη με το ευρύ 5-1, «σκορπώντας» τους Κροάτες στο «καυτό» γήπεδο της Τούμπας. Το σφύριγμα της λήξης έδωσε στους Θεσσαλονικείς την ευκαιρία να αγωνιστούν στα προημιτελικά του Conference League και να κοντράρουν την Κλαμπ Μπριζ.

Λίγη ώρα αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να «τρελάνουν» την Ευρώπη και τα μυαλά των φιλάθλων τους. Η αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 1-4 του πρώτου αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εξελίχθηκε σε ένα πάρτι, μιας και ο σύλλογος από τον Πειραιά επικράτησε με το ιστορικό 1-6 στην Σερβία και πέρασε πανηγυρικά στους «8» της διοργάνωσης. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν μαζί με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, οι οποίοι όπως είναι φυσικό χάρηκαν με την ψυχή τους την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, σε μία αξέχαστη βραδιά.

Τα δύο αποτελέσματα των δύο Ελληνικών ομάδων, εκτός από χαρά, έδωσαν και ελπίδες για κάτι περισσότερο στο Conference League. Και γιατί όχι; Ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με μία δυνατή και υπολογίσιμη δύναμη του Βελγίου, όχι όμως φόβητρο. Ο Ολυμπιακός θα δώσει μία Ελληνοτουρκική «μάχη» με την Φενερμπαχτσέ, την οποία είχε «λιώσει» την σεζόν 2021-2022 με δύο νίκες (εκτός με 3-0 και εντός έδρας με 1-0) και μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και τώρα. Το βασικό ζήτημα είναι να μην φοβηθούν τον αντίπαλο και να το «παλέψουν» με την ψυχή τους. Σαφώς η αναβολή της 5ης αγωνιστικής των Play-Off της Superleague ήταν σωστή απόφαση όσο και να πιέζει τα χρονικά περιθώρια του πρωταθλήματος μιας και βρισκόμαστε σε μία ευκαιρία για την Ελλάδα να φτάσει στους «4» μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Θα ολοκληρώσω έτσι ακριβώς όπως ξεκίνησα. Ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προκρίθηκαν δίκαια στα προημιτελικά του Conference League και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο γιατί το δικαιούνται βάση της εικόνας τους.

Όλα τα άλλα, στον αγωνιστικό χώρο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ