Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ιβάν να η ευκαιρία που έχασες…

Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι είδαν και χάρηκαν τις επικές προκρίσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού (τις βάζουμε χρονικά). Οι φίλοι όμως του Παναθηναϊκού σκέφτηκαν όμως πως χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία, ώστε να θυμηθούν την Ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου τους.

Μία ιστορία που ο Ιβάν τους τη θύμισε για λίγο καιρό, μετά την μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Μαρσέιγ, αλλά και τη νίκη στην πρεμιέρα του Europa League, απέναντι στην Βιγιαρεάλ. Κάπου εκεί όμως οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι τόσο με την Ρεν, όσο και με την αντικειμενικά υποδεέστερη Μακάμπι Χάιφα.

Μία Μακάμπι, η οποία κατάφερε να περάσει την φάση των play off του Conference League μετά τους ομίλους, αφήνοντας εκτός την Γάνδη και να αποκλειστεί τελικά από την Φιοερντίνα, η οποία θεωρείται και ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Και κάπου εδώ είναι αυτό που λέμε κοίτα Ιβάν τι ευκαιρία έχασες. Αν σκεφτεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός επί ημερών του κατάφερε να περάσει από την Μαρσέιγ, να κερδίζει την Βιγιαρεάλ και να φτάνει ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Champions League, καθώς στα ματς με την Μπράγκα ήταν σαφώς άτυχος και όχι κακός.

Με τις εμφανίσεις αυτές λοιπόν, ο Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να φτάσει τόσο ψηλά όσο και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνοντας τον άθλο που είχε κάνει με τον ΑΠΟΕΛ. Όμως δεν τα κατάφερε μετά τις λάθος επιλογές που έκανε στους αγώνες μετά την Βιγιαρεάλ και ειδικά στο εκτός έδρας ματς με την Ρεν, όσο και στο ματς ζωής και θανάτου με τους Ισραηλινούς στη Λεωφόρο.

Η κληρωτίδα βέβαια μπορεί να μην είχε βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να του βγάλει τη Γάνδη, όπως έκανε με την Μακάμπι. Αυτό βέβαια δεν το ξέρουμε, εκείνο όμως που ξέρουμε είναι πως ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να γίνει εκ νέου Panathinaikos, με τον Ιβάν στον πάγκο του, ο οποίος ακόμα και αν ο Τερίμ πάρει το νταμπλ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκείνον θα θεωρούν ως προπονητή του πρωταθλήματος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ