Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Οι… ”Ιούδες” των ευρωπαϊκών γηπέδων

Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των… συναισθημάτων και πολλές φορές οι φίλαθλοι των ομάδων απέδειξαν πως μπορούν να γίνουν αρκετά σκληροί.

Ο χρόνος δε ”γιατρεύει” τις… πληγές των οπαδών από ό,τι φαίνεται και παρακάτω είναι κάποια ηχηρά ονόματα ”προδοτών” από Premier League και La Liga που ”συντάραξαν” τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ως και σήμερα.

1. Λουίς Φίγκο (Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης)

Ίσως το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρεται κανείς στην λέξη ”Ιούδας”. Ο Πορτογάλος πρώην αθλητής φόρεσε αρχικά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για πέντε χρόνια (1995-2000) μετρώντας 172 συμμετοχές και 30 γκολ. Ένα έτος μετά πήγε στην Ρεάλ με τους ”Μπλαουγκράνα” να μη συγχωρούν αυτή τη κίνηση του ποτέ. Μάλιστα στην επιστροφή του στο ”Καμπ Νόου” οι φίλοι της Μπαρτσελόνα του πέταξαν μια… γουρουνοκεφαλή και ένα άδειο μπουκάλι ουίσκι.

2. Νικολά Ανελκά (Άρσεναλ – Τσέλσι)

Ο Γάλλος στράικερ έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας σηκώνοντας το πρωτάθλημα και το FA Cup το 1998. Ύστερα από μια δεκαετία στο ”Έμιρειτς” ο Ανελκά έφυγε για τη Τσέλσι κατακτώντας δύο FA Cup και ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος των ”Κανονιέρηδων” δε ξέχασε τη προδοσία του.

3. Άσλει Κόουλ (Άρσεναλ – Τσέλσι)

Σχεδόν παρόμοια κατάσταση με αυτή του Ανελκά. Ο πολύπειρος πρώην αμυντικός σήκωσε δύο πρωταθλήματα, τρία FA Cup και ήταν εκεί στο χαμένο τελικό με τη Μπαρτσελόνα στο Champions League του 2006. Το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς έφτιαξε τη βαλίτσα του για το ”Στάμφορντ Μπριτζ” κάτι που οι φίλοι της Άρσεναλ δε περίμεναν.

4. Γουέιν Ρούνει (Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πέρασε σχεδόν όλη του την εφηβεία στην Έβερτον και έγινε ο ηγέτης της ομάδος που τον λάτρευαν σαν Θεό. Με την φανέλα των ”Ζαχαρωτών” έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League. Από εκείνη τη στιγμή ο Ρούνει ζητούσε περισσότερα λεφτά, με την Έβερτον να τον πουλάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γεγονός που τα ”Ζαχαρωτά” δε ξέχασαν ποτέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ