Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ονειρεμένη Εθνική πάει στον τελικό της Τυφλίδας… 5 – 0 το Καζακστάν

Εμφάνιση από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της, πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδος, η οποία επικράτησε με 5 – 0 του Καζακστάν και πλέον βρίσκεται στον τελικό της 3ης Κατηγορίας του Nations League και διεκδικεί την είσοδο της στα τελικά του Euro 2024 της Γερμανίας.

Οι Έλληνες διεθνής μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 8′ ο Πέλκας έκανε το σουτ, ο Σάτσκλι θα διώξει, όμως ο Έλληνας παίκτης θα γίνει εκ νέου αποδέκτης της μπάλας και θα κερδίσει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας, ο οποίος έκανε στο 9′ έκανε το 1 – 0. Στο 15′ θα έρθει και το 2 – 0, με ασύλληπτη κεφαλιά «ψαράκι» του Πέλκα. Έχοντας αέρα δύο τερμάτων οι παίκτες του Πογέτ έπαιξαν πιο άνετοι στο παιχνίδι και στο 37′ θα φτάσουν στο 3 – 0, μετά από απίστευτη πάσα με αριστερό εξωτερικό φάλτσο του Μασούρα και με πλασέ του Ιωαννίδη να γράφει το 3 – 0. Στο 40′ η Ελλάδα θα φτάσει και στο 4 – 0 με δράστη αυτήν την φορά τον Κουρμπέλη, ο οποίος έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή.

Στο β’ μέρος οι παίκτες του Πογέτ έριξαν ρυθμούς, με τους Καζάκους να προσπαθούν να ανέβουν. Όλα αυτά μέχρι το 64′, γιατί σε εκείνο το χρονικό σημείο θα περάσει στο γήπεδο ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά χόρεψε… Ζορμπά στον χώρο του κέντρου τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, μοιράζοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη, χωρίς όμως να παίρνει κάποια ασίστ. Τελικά το 5 – 0 θα έρθει στο 86′, όταν ο Τσιμίκας έκανε το κόρνερ, ο Μαροκίν θα προσπαθήσει να διώξει την μπάλα, όμως θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Πλέον η Εθνική με ανεβασμένη διάθεση, πάει στην Τυφλίδα την Τρίτη να αντιμετωπίσει την Γεωργία στο σημαντικότερο παιχνίδι της την τελευταία πενταετία.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας (64′ Γιακουμάκης), Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκλι, Καΐροβ (46′ Ταπάλοβ), Μπιστρόβ, Μαροκίν, Γερλάνοβ, Βορογκόφσκι Τσεσνόκοβ (68′ Ζούεβ), Μπεϊσεμπέκοβ (46′ Σαβτιμπέκοβ), Ζαϊνουντίνοβ, Αστάνοβ (46′ Οράζοβ), Σαμοτόντοβ (77′ Αϊμπέντοβ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ