Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αθλητές που ”πολέμησαν” τον ρατσισμό

”Γκολ” στον ρατσισμό έβαλαν χθες βράδυ Ισπανία και Βραζιλία μέσα από ένα φιλικό ματς μεταξύ τους.

Αιτία η ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους πριν από λίγες ημέρες στην La Liga, κάτι το οποίο έχει ξανά γίνει.

Μ’ αφορμή την φιλική αναμέτρηση των δύο χωρών, παρακάτω μερικές περιπτώσεις αθλητών που ένιωσαν τον ρατσισμό στο ”πετσί” τους.

1. Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο 23χρονος εξτρέμ ήρθε αντιμέτωπος με τον ρατσισμό στα γήπεδα της La Liga επειδή είναι μαύρος.  Από μεριάς του, ο Βραζιλιάνος άσος της ”Βασίλισσας” χαμογελάει σαν απάντηση για τα αρνητικά σχόλια.

2.Ντάνι Άλβες (Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα)

Σ’ ένα παιχνίδι των ”Μπλαουγκράνα” από την εξέδρα πέταξαν… μπανάνες χαρακτηρίζοντας ”μαϊμού” τον πολύπειρο αμυντικό. Εκείνος ως απάντηση, χαμογέλασε προς το κόσμο και έφαγε τις μπανάνες. Οι συμπαίκτες του για να τον υπερασπιστούν, έβγαλαν φωτογραφίες με το φρούτο αυτό.

3.Κέβιν Μπόατενγκ (Πρώην παίκτης της Μίλαν)

Ο 37χρονος πολύπειρος μέσος από Γκάνα και Γερμανία, δέχτηκε προσβολές από το κοινό μ’ αποτέλεσμα να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Στην επόμενη αναμέτρηση της Μίλαν το σλόγκαν «AC Milan Against Racism» κοσμούσε το πίσω μέρος της φανέλας του.

4.Ραχίμ Στέρλινγκ (Τσέλσι)

Όντας ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, ο 29χρονος εξτρέμ με καταγωγή από την Τζαμάικα, ένιωσε τα κακά σχόλια του κόσμου τόσο για το χρώμα του δέρματος του όσο και για το τρόπο παιχνιδιού του. Ωστόσο, ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ του και συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπά.

Οι παραπάνω αθλητές δίνουν το παράδειγμα να πολεμήσουν όλοι τον ρατσισμό εντός και εκτός χορταριού σε καθημερινή βάση.

Ο κόσμος πολλές φορές είναι σκληρός και επιφανειακός αλλά μέσα από το αγαπημένο σπορ όλων, μπορεί να καταλάβει πως ο αθλητισμός ενώνει δε χωρίζει.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ