Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Λίβερπουλ: Τα πιθανά ονόματα για τον πάγκο της μετά το “όχι” του Αλόνσο

Το απόγευμα της Παρασκευής (29/03) ο Αλόνσο ανακοίνωσε την αποφάση του να παραμείνει στον πάγκο της Λεβερκούζεν για ένα ακόμα χρόνο, με την Λίβερπουλ να καλείται πλέον να αναζητήσει νέες επιλογές για τη θέση του προπονητή.

Αυτή τη στιγμή πρώτο φαβορί θεωρείται ο Ιταλός προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ο οποίος έχει εκφράσει αρκετές φορές την συμπάθεια του προς την Λίβερπουλ και τον Κλοπ. Η Μπράιτον παίζει αρκετά ελκυστικό ποδόσφαιρο με αυτόν στο “τιμόνι” της ενώ βρίσκεται στην 8η θέση της φετινής Premier League.

Μία άλλη περίπτωση που προς το παρόν δείχνει να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι αυτή του Ρουμπέν Αμορίμ ο οποίος από το 2020 είναι προπονητής της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Η ομάδα του φέτος φιγουράρει στην 1η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος όντας ένα βαθμό μπροστά από τη Μπενφίκα και με ματς λιγότερο.

Τα συμβόλαια και των δύο αυτών προπονητών ολοκληρώνονται το 2026 ενώ από την λίστα των υποψηφίων δεν λείπει και ο Τόμας Τούχελ. Ο Γερμάνος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου έχοντας την στην 2η θέση της Bundesliga και προς το παρόν στα προημιτελικά του Champions League. Η Λίβερπουλ μετά τον Κλοπ ίσως επιλέξει ξανά προπονητή από τη γερμανική σχολή με τον Τούχελ να αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή από το “πιο πάνω ράφι”.

Φυσικά στο μέλλον μπορεί να προκύψουν και άλλα ονόματα ενώ είναι σίγουρο πως η Λίβερπουλ θα κινηθεί πολύ μεθοδικά σε αυτή τη διαδικασία, έχοντας πλέον πίσω τον Μάικλ Έντουαρντς ως υπεύθυνο όλου του ποδοσφαιρικού της τμήματος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ