Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Χάρης Χαρίσης: «Δεν έκανα ούτε τη μισή καριέρα που μπορούσα στον ΠΑΟΚ, γιατί είχα στο μυαλό μου να βγαίνω στη Θεσσαλονίκη»

Αυτοκριτική για την καριέρα του έκανε ο Χάρης Χαρίσης, μιλώντας για το πέρασμα του από τον «Δικέφαλο».

«Όχι. Δεν έχω κάνει ούτε τη… μισή καριέρα που θα μπορούσα. Είμαι στα 30 πλέον και το λέω με τα λόγου γνώσεως αυτό. Είμαι χαρούμενος σίγουρα που βρίσκομαι και παίζω στην Τουρκία, αλλά θεωρώ πως αν στα 18,19 μου δούλευα και είχα το μυαλό που έχω τώρα θα διαφορετική πορεία. Για παράδειγμα τότε που πήγα στον ΠΑΟΚ δεν πρόσεχα την ζωή μου. Και αυτό μου στοίχισε ενδεχομένως την καριέρα που θα μπορούσα να κάνω. Αναγνωρίζω τα λάθη μου. Πήγα από τον ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ. Είχα την πρώτη μου σεζόν για προπονητή τον Ιγκόρ Τούντορ που με γούσταρε και με έβαζε να παίζω και εγώ αντί να κάνω focus σε αυτό είχα το μυαλό μου στο να βγω και να κυκλοφορώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτό για το οποίο πήγα εκεί. Σίγουρα είχα και ατυχίες με τραυματισμούς σοβαρούς (κοιλιακούς, χιαστό), αλλά εκείνο το σκαλοπάτι που προανέφερα ήταν το πιο σημαντικό. Τότε στον ΠΑΟΚ έπαιζα βασικός, αν ήμουν λοιπόν συγκεντρωμένος και στην ηλικία που ήμουν θεωρώ πως θα έκανα back to back μεταγραφή γιατί και τότε λόγω της κακής ζωής που έκανα έβγαλα μυϊκούς τραυματισμούς».

Για το δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ στο Βέλγιο: «Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Τότε στον ΠΑΟΚ, με τα λάθη μου, δεν τα καταλάβαινα. Μετά βέβαια την επόμενη σεζόν διόρθωσα πράγματα, δεν με έπαιρνε να κάνω τα πράγματα που έκανα. Μετά ζήτησα να πάω δανεικός γιατί δεν ήμουν στο πλάνα του κ. Ίβιτς και έτσι πήγα στο Βέλγιο. Από ‘κει και μετά, το λάθος μου ήταν με τον τραυματισμό μου τον σοβαρό στους κοιλιακούς. Το έπαθα γιατί πίεσα τον εαυτό μου να αποδείξω πράγματα. Θα μπορούσα να το έχω αποφύγει. Και εκεί ο εγωισμός μου λειτούργησε εναντίον μου. Και έτσι αποτελείωσα τους κοιλιακούς μου και έμεινα εκτός για 4 μήνες».

Για τη Σίβασπορ: «Απολαμβάνω κάθε στιγμή μου εδώ. Μου αρέσει το πρωτάθλημα, η νοοτροπία τους και ο ανταγωνισμός που υπάρχει εδώ. Έχει καλά γήπεδα, υψηλό ρυθμό κατ εμέ δεν υπάρχει σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Και εγώ έλεγα πριν έρθω εδώ «ποια Τουρκία;», αλλά ήταν μεγάλο λάθος. Εδώ το πρωτάθλημα είναι τρομερό».

Για την επιστροφή στην Ελλάδα: «Εννοείται θέλω και ξέρω και που. Θα γυρνούσα μόνο για τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ. Ο ΠΑΣ είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Είναι μία ομάδα Α’ Εθνικής και δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί που είναι τώρα. Με στεναχωρεί η φετινή σεζόν του ΠΑΣ. Είμαι Γιαννιώτης, αγαπάω την ομάδα και μακάρι να τα καταφέρει».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ