Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Market Values: Σταρ που ανέρχονται, τιμές που ξεφεύγουν

Η “εκτόξευση” του Γιαμάλ, ο super hot Πάλμερ που δεν σταματάει να ανεβαίνει, ο Έντρικ, ο Γκαρνάτσο και οι άγνωστες “μετοχές” που μας “συστήνει” η Mirror.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική δημοσίευση προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η διαδικτυακή έκδοση του περίφημου αγγλικού αθλητικού εντύπου, “Mirror”. Καθώς μέσα από τα social media της μας γνωστοποίησε την αξία των σημαντικότερων εκ των εκπροσώπων της next generation του  ποδοσφαίρου.

Photo credits: Mirror Football (Facebook account)

Ξεχωρίζει, φυσικά, ο Λαμίν Γιαμάλ που από τα 11 εκ. € στις στις αρχές της σεζόν βρέθηκε στα 145 εκ. € αυτή τη στιγμή. Αποτυπώνοντας πλήρως την “εκτόξευση” της καριέρας όπως αυτή αποδίδεται και στο χορτάρι. Ενώ τη δική τους σημασία έχουν και τα οικονομικά δεδομένα του Ντοκού. Διότι ο Βέλγος από τη μεταγραφή του στη Σίτι και μετά έχει σχεδόν διπλασιάσει την τιμή του. Ορμώμενος από το δυνατό “μπάσιμο” του στην Premier League.

Κλείνοντας, τη δική τους σημασία έχουν και οι ποδοσφαιριστές που βλέπουμε στη δωδεκάδα και δεν αγωνίζονται στην Premier League. Μεταξύ των οποίων διακρίνουμε πέρα από τον Έντρικ και τον Ζαΐρ Εμερί, τους Γιορέλ Χάτο, Σάβιο Μορέιρα και Ζοάο Νέβες. Οι οποίοι “έσπασαν” το “φράγμα” των 60 και των 70 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ