Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βόννη – Περιστέρι 77-89: “Πέταξαν” για το F4 οι “πρίγκιπες”

Μεγάλη στιγμή για το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη που κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Κυπελλούχο Ευρώπης Βόννη έκανε την ανατροπή με 1-2 και θα βρεθεί στο Βελιγράδι για το Final4 του Basketball Champions League (26-28/4).

Ο αγώνας του Περιστερίου στη Γερμανία μπορεί να είχε χαρακτήρα τελικού, αλλά σίγουρα δεν ήταν “must win” για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη. Καθώς ήταν το διαμέτρημα του αντιπάλου αλλά και η δική τους απειρία που τους απάλλασσαν από το άγχος του “πρέπει”. Κάτι που απέβη καθοριστικό για την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Το ματς

Το σύνολο που κατευθύνει ο Λαρισαίος κόουτς μπήκε στο ματς με καθαρό μυαλό χτυπώντας την αντίπαλο του μέσα από τη ρακέτα αλλά και από μέση απόσταση. Δημιουργώντας μια αλληλουχία επιτυχημένων επιθέσεων η οποία συνδυάστηκε με καλή άμυνα, έβγαλε εκτός ρυθμού τους “Γερμανούς” και επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με δέκα πόντους διαφορά (17-27).

Συνεχίζοντας στη δεύτερη περίοδο, τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Οι “Περιστεριώτες” συνέχισαν να βρίσκουν στόχο πλησιάζοντας το καλάθι, αλλά και από την περιφέρεια διατηρώντας τη διαφορα που απέκτησαν το προηγούμενο διάστημα. Μοναδική εξαίρεση ένα μικρό ζευγάρι επιθέσεων των εν ενεργεία κατόχων του BCL που μίκρυνε την απόσταση των δύο ομάδων. Ρίχνοντας τη διαφορά στους τέσσερις πόντους. Δίχως όμως αυτό να αποτελέσει αυτό πρόβλημα για τους πεισμωμένους “Έλληνες” που πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 43-51.

Για να περάσουμε μετά στο τρίτο δεκάλεπτο. Όπου τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν. Με τη Βόννη να βρίσκει δύο μεγάλα τρίποντα και να δυναμώνει και τη δική της άμυνα φέρνοντας το ματς στον πόντο (62-63) στο 29′. Προκαλώντας έναν “κόκκινο συναγερμό” στη φιλόδοξη ομάδα από τη δυτική όχθη. Που ωστόσο έφερε δύο δικά της μεγάλα καλάθια, τα οποία έστειλαν το ματς στο (62-67). Δίνοντας τους τον απαραίτητο “αέρα” για την στιγμή που θα αποφασιζόταν ο νικητής.

Τέταρτη περίοδος λοιπόν. Και το μοτίβο γύρισε στην προ τρίτης περιόδου κατάσταση. Η διαφορά μονιμοποιήθηκε πάνω από τους πέντε πόντους από το 35′ και μετά. Ενώ ξεπέρασε τους δέκα στο τελευταίο δίλεπτο. Δίνοντας έξτρα πανηγυρικό τόνο στο πολύ σπουδαίο διπλό της ελληνικής ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 43-51, 62-67, 77-89

Κλείνοντας, να πούμε ότι ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του θα παίξουν στον πρώτο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσουν είτε την Τενερίφη είτε την Τόφας. Που αναμετρώνται σήμερα στην έδρα της πρώτης. Στο ματς για το ακροτελεύτιο “εισιτήριο” για Βελιγράδι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ