Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΟΦΗ: Θριαμβευτική επιστροφή στη Volley League για τους “Κρητικούς”

Η υποβιβασμός, η απώλεια της ανόδου για μόλις ένα βαθμό και οι εκπληκτικές εμφανίσεις στα play – off που έφεραν την ομάδα γρήγορα πίσω στην πρώτη κατηγορία.

Πολύ σημαντική ημέρα για τον τμήμα βόλεϊ του ΟΦΗ. Καθώς οι “ασπρόμαυροι”, οι οποίοι συμμετείχαν στους τελικούς της δεύτερης εθνικής κατηγορίας στο βόλεϊ ανδρών (Pre League) ήταν και αυτοί που κέρδισαν στο τέλος το δεύτερο “εισιτήριο” για την πολυπόθητη άνοδο στην Volley League. Επιβαλλόμενοι του Πανιωνίου με 3-1 στη χθεσινή καταληκτική τους μονομαχία και με 2-1 όσον αφορά το τελικό σκορ της σειράς.

Το ματς

Στο πρώτο σετ κύλησε αρκετά αγχωτικά για τους γηπεδούχους. Αφού ήταν ο Πανιώνιος εκείνος που προΐσταντο στο σκορ σχεδόν μέχρι το τέλος του. Για να πάρει ο ΟΦΗ την πρώτη μικρή νίκη επιστρέφοντας από το 14-19. Που λίγο μετά έγινε 23-23 και τελικά 30-28 υπέρ της ομάδας της Κρήτης που έδειξε από την αρχή αποφασισμένη για την επικράτηση.

Παρόμοια ήταν η διακύμανση και του δεύτερου σετ. Με τη διαφορά ότι ήταν οι “κυανέρυθροι” αυτοί που επέστρεψαν αυτή τη φορά από το πλην τέσσερα (20-16). Ισοφαρίζοντας σε 22-22. Χωρίς βέβαια να καταφέρουν να πάρουν κάτι στο τέλος. Διότι ο ΟΦΗ αντέδρασε και κατάφερε τελικά να κάνει το 2-0 με το καθοριστικό μπλοκ του Μάκινεν να κάνει το 26-24.

Το τρίτο σετ τώρα, επίσης δεν διέφερε σε πολλά πράγματα από τα δύο προηγούμενα. Άλλαξε μόνο ο νικητής. Καθώς, η ομάδα από τη Νέα Σμύρνη βρήκε αυτή τη φορά τα ψυχικά αποθέματα να επιβληθεί υπέρ του αντιπάλου της και να πάρει το σετ με την ελάχιστη δυνατή διαφορά των δύο πόντων. Βρίσκοντας έτσι τον τρόπο να επιβιώσει στη μαχη για την άνοδο.

Η οποία θα κρινόταν όπως φάνηκε στο τέταρτο σετ. Όπου οι Κρήτες βρήκαν τρεις άσους και πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (5-1) που ουσιαστικά οριοθέτησε και τον κίνδυνο που υπήρχε από πλευράς “Νεοσμυρνιωτών” για νέα ανατροπή. Με αποτέλεσμα να φτάσουν (οι γηπεδούχοι) στην πιο άνετη κατάκτηση σετ στη διάρκεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης και να “πλημμυρίσει” έτσι το ΒΑΚ από πανηγυρικές φωνές για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία.


*ΒΑΚ: Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο


 

Τα σετ: 3-1 (30-28, 26-24, 26-28, 25-20)

Τα ρόστερ

Ο.Φ.Η. (Νίκος Αντωνιάδης): Ρουμελιωτάκης, Μάκινεν, Μιχαήλοβιτς, Καφαντάρης, Καγιαλής, Ρουσόπουλος / Μιχελάκης (λ), Δαρίδης (λ), Μπαρντακτζιάν, Κόκκινος.

Γ.Σ. Πανιώνιος (Αργύρης Ψάρρας): Γκένοφ, Ζέλερ, Μαρσέλλος, Δανιήλ, Δρογκάρης, Παλέντζας/ Πλεμμένος (λ), Χατζηνικολάου, Κωνσταντινίδης.


*(λ)=Λίμπερο


 

Της συγκεκριμένης αναμέτρησης αλλά και γενικά της σειρά με τον Πανιώνιο προηγήθηκαν τόσο η εξαιρετική πορεία των “νησιωτών” στη regular season όσο και οι σπουδαίες εμφανίσεις τους στα ημιτελικά απέναντι στον Άρη. Τον οποίο κσρδισε με 2-0 συνολικά (3-0, 2-3) προκειμένου να είναι αυτοί που θα παραβρεθούν στους τελικούς ανόδου για τους οποίους είπαμε παραπάνω.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η νέα σεζόν που θα αποτελέσει το έναυσμα της νέας περιπέτειας του ΟΦΗ στη Volley League διαδέχεται μια τετραετία (2019 – 2023) κατά την οποία οι “Κρητικοί” κράτησαν με σθένος τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία. Προδιαθέτοντας μας έτσι κατάλληλα για τα μελλούμενα. Σε συνδυασμό και με τις “φρέσκες” εξελίξεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ