Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πανσερραϊκός: Και του χρόνου… Super League!

Τη μαθηματική παραμονή του στη Super League εξασφάλισε ο Πανσερραϊκός ο οποίος νίκησε δύσκολα με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος από την άλλη αποχαιρέτησε την κατηγορία ύστερα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας. Οι Σερραίοι έφτασαν τους 35 βαθμούς, πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας των play out και τις δύο επόμενες αγωνιστικές απέναντι στο Βόλο και την Κηφισιά θα αγωνιστούν χωρίς άγχος.

 

Ένα ματς απέναντι στους Ηπειρώτες, το οποίο μπορεί λόγω καιρικών συνθηκών να είχε λιγοστό κόσμο στις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου, όμως στο τέλος όλοι έγιναν ένα… κουβάρι πανηγυρίζοντας έξαλλα την παραμονή των «λιονταριών» στην κατηγορία, με τον προπονητή Πάμπλο Γκαρσία και τον πρόεδρο Τάσο Καζία να ακούν ρυθμικά τα ονόματά τους από την κερκίδα, ανταποδίδοντας με χαιρετισμό προς τους Σερραίους φιλάθλους τους οποίους και ευχαρίστησαν για την στήριξή τους.

 

Όσον αφορά το ματς, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να πάρει ένα σκορ… ασφαλείας στο α’ μέρος προηγούμενος με 2-0 χάρη στα τέρματα των Τομάς στο 29′ και Ουάρντα στο 45’+1′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε σε ανατροπή του ο Μπετανγκόρ από τον Αθανασίου. Ένας Πανσερραϊκός που ήταν καλύτερος, είχε τις ευκαιρίες και δίκαια μπήκε στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ απέναντι σε έναν ΠΑΣ που προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση με την καλύτερη του στιγμή να καταγράφεται στο 21′ όταν ο Ροσέρο έκανε το σουτ για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο β’ μέρος, η ομάδα του Γκαρσία κοίταξε περισσότερο την αμυντική της γραμμή δίνοντας αρκετό χώρο στους Γιαννιώτες οι οποίοι πολλές φορές έκαναν αισθητή την παρουσία τους προς την εστία του Κατσίκα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσουν πέναλτι στο 64′ όταν ο Δεληγιαννίδης ανέτρεψε (σύμφωνα με τον διαιτητή Γκορτσίλα) τον Μπαπτίστ και ο Κόντε με εύστοχη εκτέλεση έβαλε τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Στο 67′ ο ΠΑΣ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς για να ισοφαρίσει «καρδιοχτυπώντας» την άμυνα του Πανσερραϊκούς αλλά και τους Σερραίους φιλάθλους. Ο Εραμούσπε με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στην εστία των Σερρών, όμως ο Πεταυράκης αρχικά και ο Γούλερι στη συνέχει απομάκρυναν τη μπάλα πάνω από τη γραμμή! Στο 87′ ο Ουάρντα έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Αθανασίου, ενώ στη συνέχει ακολούθησε ο έξτρα χρόνος των έξι λεπτών έτσι ώστε το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Γκορτσίλα να βρει νικητή τον Πανσερραϊκό με 2-1, ανανεώνοντας το ραντεβού του στη «μεγάλη κατηγορία» και τη νέα αγωνιστική σεζόν!

 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Κατσίκας, Αυλωνίτης, Μπεργκστρεμ, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Οικονόμου (76’ Στάϊκος), Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Τομάς (88’ Ντανκερλούι), Μπετανγκόρ (65’ Γούλερι), Άλεξιτς (76’ Χατζηστραβός).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος (46’ Πανάγου), Παντελάκης (48’ λ.τ. Μπακαδήμας), Ερασμούσπε, Καραχάλιος, Ροσέρο, Ασεβέδο (58’ Μπεγκαλά), Μπαπτίστ (71’ Παμλίδης), Ριένστρα (46’ Κύρκος), Κόντε.

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ