Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Θέλει να το ξανακάνει όπως το 2012…

Το 2012 το Παναθηναϊκός – Μακάμπι μας χάρισε μια συγκλονιστική σειρά αγώνων στα Play Offs της Euroleague με τα 3 από τα 5 παιχνίδια να οδηγούνται στον πόντο με εντυπωσιακό φινάλε. Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα, στο δεύτερο έγινε το break στην παράταση απ’ την Μακάμπι, ξανά νίκη της Μακάμπι αυτή την φορά στην έδρα της στο τρίτο, τεράστιο break του Παναθηναϊκού στο τέταρτο ματς για το 2-2 και η πρόκριση ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 20.000 και πλέον κόσμο σε ένα ματς θρίλερ στις 5 Απριλίου όπου επικράτησε 86-85 και εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Αυτό ηταν και το τελευταίο Final Four του Παναθηναϊκού που πήγε.

Φέτος, Παναθηναϊκός και Μακάμπι ξανασυναντιόνται πάλι στα Play Offs της Euroleague έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια και οι δύο ομάδες είναι έτοιμες να διεκδικήσουν μια θέση στο Final Four του Βερολίνου. Ευελπιστούμε όλοι πως η ιστορία θα επαναληφθεί και το “τριφύλλι” θα επιστρέψει για να διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του στην διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη regular season από ποτέ στην ιστορία του καθώς τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 23 νίκες και 11 ήττες. Η Μακάμπι τερμάτισε στην 7η θέση με 20 νίκες και 14 ήττες. Αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί της σειράς αλλά αυτά τα παιχνίδια ποτέ δεν παύουν να είναι αμφίρροπα και επικίνδυνα διότι κρύβουν παγίδες. Στα μεταξύ τους παιχνίδια την φετινή σεζόν η ομάδα από το Ισραήλ έχει κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό.

Το πλεονέκτημα της έδρας στην σειρά των Play Offs ανήκει στην ομάδα του Αταμάν, η οποία θα έχει την ευκαιρία να δώσει στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τα δύο πρώτα ματς και το πέμπτο, αν αυτό χρειαστεί. Σήμερα Τρίτη (23/04, 20:30) έχει οριστεί η πρώτη μεγάλη «μάχη» μπροστά στο κοινό του και μεθαύριο Πέμπτη πάλι την ίδια ώρα η δεύτερη. Κατά μεγάλο μέρος η σειρά θα κριθεί στο τι θα γίνει στα δύο πρώτα παιχνίδια. To game 3 είναι προγραμματισμένο για τις 30/04 και τα άλλα δύο εφόσον χρειαστούν στις 02/05 και 08/05.

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ