Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Serie A: Οι Ιταλοί έδειξαν το δρόμο, αλλά πλέον πρέπει και να τον περπατήσουν

Μια πολύ σημαντική στιγμή έλαβε χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Serie A, η οποία έδειξε έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά τις στις γυναίκες και να τους δώσει το χώρο που τους αναλογεί και στο χώρο του ποδοσφαίρου ανδρών.

Ήταν 2 Οκτωβρίου του 2022 όταν είδαμε για πρώτη φορά στο μέσο της διαιτητικής τριάδας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος να στέκεται μια γυναίκα. Η οποία θα ήταν η κύρια υπεύθυνη για την ομαλή τέλεση της αναμέτρησης της Σασουόλο με τη Σαλερνιτάνα. Το όνομα αυτής ήταν Φεριέρι Καπούτι.

Ένα όνομα που συναντά κανείς και βλέποντας το ποιος ή ποια διαιτήτευσε τον αγώνα της Ίντερ με την Τορίνο χθες το μεσημέρι στο Μιλάνο. Το αξιοσημείωτο όμως σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι αυτό. Αλλά έγκειται στο γεγονός ότι δίπλα στο (πιθανότατα) κορυφαίο διαιτητικό πρότζεκτ της γυναικείας διαιτησίας στη γειτονική χώρα στέκονταν δύο ακόμα γυναίκες. Που ως βοηθοί συνέστησαν την πρώτη  στα χρονικά της Ιταλίας διαιτητική ομάδα (εντός γραμμών) της οποίας τα κύρια μέλη είμαι εξ ολοκλήρου γένους θηλυκού.

Καταλήγοντας τώρα, θα ευχηθούμε η εμπιστοσύνη που δείχνουν όλο και περισσότερο οι Ιταλοί στο γυναικείο φύλο να μεταφραστεί και στην προσφορά εκ μέρους τους και κομβικών αγώνων προς τις γυναίκες διαιτήτριες. Διότι πρόοδος με εκπτώσεις δεν είναι πρόοδος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ