Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Λουκ Σίκμα: Ο “κόκκινος X Factor” που βρήκε ρόλο την κρίσιμη στιγμή

Τα απανωτά DNP, οι μετρημένες ευκαιρίες και η Βαρκελώνη που τον έβαλε ξανά στον “χάρτη” και δημιούργησε ερωτηματικά για το ΣΕΦ.

Κοιτώντας προς τα πίσω και ψάχνοντας το “αποτύπωμα” του Λουκ Σίκμα στη σεζόν είναι σίγουρο ότι δε θα βρει κανείς έντονη συνεισφορά εκ μέρους του μέχρι τώρα. Αντίθετα είναι πάμπολλες οι φορές που κοιτώντας τα highlight των αγώνων του Ολυμπιακού θα δει κάποιος τον Αμερικανό να κάθεται φορώντας τη μαύρη φόρμα στις θέσεις των κομμένων.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να φτάσει η χρονιά του Ολυμπιακού στα play – off της Euroleague και το ταξίδι του να τον φέρει στη Ισπανία και απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Σε μια σειρά που ξεκίνησε με μια πολύ σημαντική έλλειψη για τους “Πειραιώτες”, οι οποίοι στα πρώτα δύο ματς στερήθηκαν τον αρχηγό τους, Κώστα Παπανικολάου. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια συγκυρία που επέτρεψε στον Σίκμα, λόγω και της θέλησης του Μπαρτζώκα να “τεντώσει” το ρόστερ, να πάρει λεπτά συμμετοχής και να γίνει παράγοντας του ζευγαριού. Παίζοντας 33:47 συνολικά στις δύο αναμετρήσεις στις δύο μάχες με τους “Ισπανούς” και προσφέροντας 4,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1,5 κλέψιμο μ.ο.. Καθιστώντας τη συμβολή του ιδιαίτερα σημαντική. Κυρίως για τον Άλεκ Πίτερς που κατάφερε να πάρει τις απαιτούμενες ανάσες χωρίς να ζημιωθεί η ομάδα.

Που αν και θα συνεχίσει χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου φαίνεται έτοιμη να διεκδικήσει και να πετύχει τον μεγάλο στόχο του Final 4. Ίσως με τον Σίκμα και πάλι αρκετά λεπτά στο παρκέ. Αφού η ομάδα θα έχει και πάλι ανάγκη τη διχοτόμηση του χρόνου στη θέση του power forward.

Δείτε ακόμη:

Ολυμπιακός: Σίκμα διετίας στο λιμάνι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ