Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Women’s Champions League: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών, οι φιναλίστ και η ημερομηνία του τελικού (videos)

Το “τέρας” της Μπαρτσελόνα, η “Λερναία Ύδρα” της Λυών, η Παρί που έκανε αρκετά αλλά όχι όλα όσα έπρεπε και η Τσέλσι που έμεινε με τη χαρά του μεγάλου διπλού στη Βαρκελώνη.

Επειδή οι αγώνες που πρόκειται να καταπιαστούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πάρα πολλοί και χαρακτηρίζονται από πολλά και διαφορετικά γεγονότα, αποφασίσαμε ναα χωρίσουμε τις φάσεις των προημιτελικών και των ημιτελικών σε δύο ενότητες προκειμένου να κατανοήσουμε όλοι καλύτερα το τι συνέβη μέχρι να φτάσουμε στο ζευγάρι του τελικού.

Για τα προημιτελικά…

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικά είδαμε την Τσέλσι να χρειάζεται μόλις 19′ λεπτά για να λύσει τον “γρίφο” της άμυνας του Άγιαξ και έπειτα να τελειώσει από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση την υπόθεση πρόκριση. Καθιστώντας το συναπάντημα της με τον “Άίαντα” το μόνο αδιάφορο της δεύτερης εβδομάδας των προημιτελικών. Οι οποίοι κρίθηκαν στις δεύτερες αναμετρήσεις. Αν και διεξήχθησαν ανάμεσα σε ομάδες με σημαντική διαφορά. “Αγαπημένο” σκορ αναδείχθηκε το 1-2 στους πρώτους αγώνες των 8. Όπου σημειώθηκε τρεις φορές. Όλες υπέρ των φαβορί. Που έκαναν το 4/4 εκτός έδρας. Προετοιμάζοντας το έδαφος για τις διαφαινόμενες προκρίσεις στις έδρες τους.

Για τα ημιτελικά…

Φτάνοντας στην τετράδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι αγώνες έλαβαν χώρα ανάμεσα σε απολύτως ισοδύναμες ομάδες. Κάτι που έφερε κόσμο στα γήπεδα. Με την Τσέλσι να κάνει sold out στο “Stamford Bridge” με σκοπό να έχει απόλυτη στήριξη στο κρίσιμο ματς με τη Μπαρτσελόνα. Την ώρα που και η Λυών είχε τουλάχιστον 20.000 φιλάθλους στο πλευρό της. Γεγονός που επέδρασε τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση θετικότατα. Αφού οι “λυωναί” επέστρεψαν από την “κόλαση” σε ένα εξάλεπτο. Παίρνοντας το momentum του ζευγαριού με την Παρι και τελικά τη νίκη. Που τις έστειλε απέναντι στην Μπαρτσελόνα που πέρασε με θρυλικό τρόπο από το Λονδίνο.

Για τον τελικό…

Το “Nuevo San Mamés” πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στις 25 Μαϊου για να υποδεχθεί όχι απλά δύο ομάδες που έφτασαν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αλλά τα δύο μεγαλύτερα μεγέθη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γυναικών εδώ και πάρα πολύ καιρό. Συμπέρασμα που απορρέει από τους 13 τελικούς UEFA Women’s Champions League (Λυών 9, Μπαρτσελόνα 4) που έχουν συμμετάσχει οι δυο τους και τα 9 τρόπαια (7 Λυών, 2 Μπαρτσελόνα) που έχουν κατακτήσει συνολικά. Με τις “μπλαουγκράνα” μάλιστα να βρίσκονται για τρίτη φορά τα 3 τελευταία χρόνια στο τελευταίο βήμα πριν την κούπα (1 νίκη -1 ήττα). Την ώρα που οι “Γαλλίδες” επιστρέφουν μετά την απουσία ενός έτους και την τελευταία τους κατάκτηση. Που ήρθε απέναντι στην επικείμενη αντίπαλο τους.

Τα αποτελέσματα

 

Οι προημιτελικοί (Πρώτοι αγώνες)

 

Άγιαξ – Τσέλσι 0-3

Τζέιμς 19′, Νιούσκεν 44′, 83′

Μπενφίκα – Λυών 1-2

Φαρία 43’/Κασκαρίνο 63′, Ντέμπριτς 79′

Χέκεν – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Καφάτζι 42’/Γκαετίνο 23′, Τσαγουίνγκα 74′

Μπραν – Μπαρτσελόνα 1-2

Ρέντισχ Κβάμε 39’/Χάνσεν 9′, Παραλουέγιο 72′

 

Οι προημιτελικοί (Δεύτεροι αγώνες)

 

Λυών – Μπενφίκα 4-1 (6-2)

Κασκαρίνο 43′, 51′, Ντιανί 90+1′, 90+6′/Αλιντού 45′

Τσέλσι – Άγιαξ 1-1 (4-1)

Ραμίρες 33’/Γκραντ 65′

Μπαρτσελόνα – Μπραν 3-1 (5-2)

Μπονμάτι 24′, Ρόλφε 56′, Γκιχάρο 88′/Σβεντχάιμ 70′

Παρί Σεν Ζερμέν – Χέκεν 3-0 (5-1)

Τσαγουίνγκα 27′, Άλμπερτ 70′, Κατότο 74′

 

Οι ημιτελικοί (Πρώτοι αγώνες)

 

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 0-1 

Κάθμπερτ 40′

Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν 3-2

Ντιανί 80′, Ντουμορνέ 85′, Μαζρί 86′/Κατότο 44′, 48′

 

Οι ημιτελικοί (Δεύτεροι αγώνες)

 

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 0-2

Μπονμάτι 25′, Ρόλφε 75′ (πεν.)

Κόκκινη κάρτα: Μπιουκάναν 59′

Παρί Σεν Ζερμέν – Λυών 1-2

Τσαγουίνγκα 41’/Μπασά 3′, Ντουμορνέ 81′

 

Τελικός

Photo credits: aupaAthletic.com (Official website)

25/05 Μπαρτσελόνα – Λυών 19:00

 

Δείτε ακόμη:

UEFA Women’s Champions League: Τα αποτελέσματα των ομίλων και το πρόγραμμα των προημιτελικών (videos)

UEFA Women’s Champions League: Αποτελέσματα και βαθμολογίες μετά τον πρώτο γύρο των ομίλων (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ