Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Αυτή η ομάδα γνωρίζει από πίεση

Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελική ευθεία και η ΑΕΚ γνωρίζει σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο πως μπορεί να το κατακτήσει, άλλωστε το έκανε και πέρυσι.

Ένα ακόμη συναρπαστικό πρωτάθλημα φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, με τους δύο διεκδικητές που έχουν απομείνει (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) να έχουν σκοπό να τα δώσουν όλα για να κόψουν πρώτοι το νήμα και να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Ένα ανάλογο σκηνικό, είχε δημιουργηθεί και πέρυσι, με την Ένωση να ήταν εκείνη που είχε την ψυχραιμία, διαχειρίστηκε καλύτερα την πίεση και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αυτή τη φορά με αντίπαλο μέχρι τέλους τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Φέτος, για την ΑΕΚ δεν έχει αλλάξει τίποτα, μόνο ο διεκδικητής και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η ομάδα του Αλμέιδα. Μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή, τον ίδιο κορμό παικτών βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει την περσινή σεζόν και τα κατάφερε περίφημα, όχι μόνο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο, φτάνοντας έτσι στο νταμπλ με την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με αυτό το σύνολο, η Ένωση έχει δείξει πως μπορεί να πετύχει πολλά και καλείται να το κάνει για τελευταία φορά φέτος στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκεί όπου στις 7 Ιανουαρίου έφυγε με το «διπλό» (1-2) και το ίδιο θέλει και τώρα.

Το ανταγωνιστικό λοιπόν πρωτάθλημα, δεν κάνει μόνο καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει ανέβει επίπεδο, αλλά φαίνεται πως ταιριάζει και στην ΑΕΚ η οποία καλείται να το αποδείξει απόψε το βράδυ στις 20:00.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ