Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Euroleague: Το ΟΑΚΑ θέλει το F4 του 2025

Το “άστεγο” F4 του 2025, το ΟΑΚΑ, οι υπόλοιποι μνηστήρες, ο Δήμος Αθηναίων και η συγκυρία.

Όπως ενημερωθήκαμε χθες βράδυ από το πάντα έγκυρο ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Τρίγκα για το SPORT24 οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού AKTOR κοιτούν με πολύ καλό μάτι την προοπτική της διοργάνωσης ενός από τα επόμενα Final 4 της Ευρωλίγκας στην Αθήνα και το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι.

Για το 2025, το οποίο αποτελεί και τον πρώτο στόχο των επτάκις Πρωταθλητών Ευρώπης, τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα για την πιθανή ελληνική συμμετοχή στην κούρσα της ανάληψης των καταπληκτικών αγώνων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αφού τις τελευταίες εβδομάδες έχει δημιουργηθεί μια σχετική “πίτα” πιθανοτήτων που μοιράζεται ανάμεσα στο “Palau Sant Jordi” (Βαρκελώνη), την “Stark Arena” (Βελιγράδι) και το Ντουμπάι. Με τους Ίβηρες να κατέχουν το μεγαλύτερο “κομμάτι”.

Με την υποσημείωση βέβαια ότι οποιαδήποτε κουβέντα περί υποψηφίων πόλεων διακινείται ως φήμη και όχι ως επίσημη πληροφορία. Γεγονός που κρατά την ελληνική πλευρά στο παιχνίδι.


Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΥΛΙΟΥΣ ΜΟΤΙΕΓΙΟΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΙΜΕΝΟ ΕΝΟΣ F4 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτοί για να επιστρέψει το Final Four στην Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον


Όπως το ίδιο συμβαίνει και μετά τη συγκατάβαση που επέδειξε ο Λιθουανός Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωλίγκας για τη συγγραφή ενός εκ των επόμενων φινάλε της Euroleague στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Της οποίας η διοίκηση, ο δήμος Αθηναίων δηλαδή, αποτελεί τον “άγνωστο Χ” στην ιστορία την οποία ξετυλίγουμε. Καθότι, με τη συζήτηση να βρίσκεται σε απολύτως αρχικό στάδιο, δεν μπορεί να έχει γίνει ούτε καν νύξη στον νεόκοπο Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και το επιτελείο του.

Κλείνοντας, ελπίζουμε η Ελλάδα να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων λίαν συντόμως. Είτε πρόκειται για το F4 που συνδέεται με την “ενηλικίωση” του τέταρτου “πράσινου” αστεριού (ΟΑΚΑ, 2007) είτε για κάποια από τις αμέσως επόμενες φορές που θα διεκδικηθεί το τρόπαιο του πρωταθλητή της “Γηραιάς Ηπείρου”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ