test
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Εθνική Ιταλίας: Αποστολή για όλα τα γούστα από τους “ατζούρι”

Οι “κέρβεροι” του τέρματος, η γεμάτη άμυνα, το δυνατό κέντρο, η ανεβασμένη επίθεση και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι που θέλει να κρατήσει τη “squadra azzurra” στην κορυφή.

Ώρα αποκάλυψης και για την εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να προχωρά σε προσεγμένες και κάποιες φορές αναγκαστικές επιλογές. Συναισθανόμενος απόλυτα την διπλή ευθύνη που φέρει αυτό του το ταξίδι στη Γερμανία. Το οποίο είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει είτε ως πρώτος είτε πολύ κοντά σε αυτή τη θέση. Προκειμένου να “σβήσει” τις απουσίες από τα τελευταία Μουντιάλ και να προσθέσει έναν ακόμα ισχυρό “κρίκο” στην πλούσια ιστορία της. Που υπήρξε ιδιαίτερα ένδοξη και στα γήπεδα της Γερμανίας. Όπου οι “azzurri” αναδείχθηκαν για τελευταία φορά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές (2006).

Αρκετά όμως με τα περασμένα. Καθότι έφτασε η ώρα, μετά και τις εξαγγελίες των Ιταλών μέσω των επισήμων social media τους, να ασχοληθούμε με αυτούς που θα βρεθούν στα γερμανικά γήπεδα τις επόμενες εβδομάδες.

Draw credits: Azzurri (IG account)

Όπου θα παραταχθεί ένα σύνολο με τον Τζίτζι Ντοναρούμα να μην αφήνει από τα τεράστια χέρια του τη φανέλα του βασικού. Ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους Μπαστόνι, Μπαρέλα, Μπαρέλα, Πελεγκρίνι, Κιέζα και Σκαμάκα. Που είτε λόγω της αγωνιστικής τους “εκτόξευσης” είτε λόγω της δεδηλωμένης αξίας τους αφήνουν στην άκρη ή και εκτός 26αδας εξίσου ικανούς συναδέλφους και συμπατριώτες τους.

Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο εθνικό συγκρότημα των γειτόνων Ιβάν Προβεντέλ (Λάτσιο), Σαμουέλε Ρίτσι (Τορίνο) και Ρικάρντο Ορσολίνι (Μπολόνια). Που δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική επιλογή της “squadra azzurra”.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει κάπου εδώ πέρα από αυτούς που δε συνεχίζουν και σε εκείνους που εκ προοιμίου δεν στελέχωσαν την προσπάθεια για διάφορους λόγους. Με τη συγκεκριμένη κατηγορία να περιλαμβάνει ονόματα σαν αυτό του Ντομένικο Μπεράρντιι (ρήξη αχιλλείου) ή εκείνο του Τζόρτζιο Σκαλβίνι (ρήξη χιαστού). Τα οποία έρχονται δεύτερα από τη στιγμή που αυτό είναι το καλοκαίρι κατά το οποίο ο Λεονάρντο Μπονούτσι ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Σηματοδοτώντας έτσι εκτός όλων των άλλων και τον καθολικό “απογαλακτισμό” των “azzurri” από το τελευταίο θρυλικό τους δίδυμο (Κιελίνι – Μπονούτσι).

Κλείνοντας, θυμίζουμε ότι οι Ιταλοί είναι και οι εν ενεργεία Πρωταθλητές Ευρώπης. Μετά το θρίαμβο τους στο πολυσυλλεκτικό και ολίγον καθυστερημένο EURO 2020.

 

Δείτε ακόμη:

Εθνική Αγγλίας: Έγιναν γνωστοί οι 26 “εκλεκτοί” του Σαουθγκέιτ

EURO 2024: Άνοιξαν τα χαρτιά τους κάποια φαβορί

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ