Το αντίδοτο που δεν υπάρχει για τον Χάαλαντ, το πρώτο κάζο της Λίβερπουλ, ο Αρτέτα που πλησιάζει τον Βενγκέρ, το ουφ της Τσέλσι και το κίτρινο πέπλο που κάλυψε όλο το Σαββατοκύριακο.
Μι ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα και εξόχως συναρπαστική αγωνιστική έφτασε στο τέλος της χθες βράδυ. Με την Premier League να μας χαρίζει πολλά γκολ, πολύ δράμα και πολλά ρεκόρ από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο της αγώνα. Με μεριά από τα τελευταία μάλιστα να ξεπερνούν και τα χρονικά όρια της ζωής του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.
Photo credits: TNT Sports (IG account)
Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει βέβαια με τον Χιλιανό επιθετικό της Σαουθάμπτον, Μπρερετόν Ντίαζ. Ο οποίος, τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς, πληρώνει την επιλογή του να παραμείνει στην υψηλότερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με τη φανέλα της Σαουθάμπτον. Που δεν απέχει και πολύ αγωνιστικά από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, της οποία τα χρώματα φορούσε πριν ο Μπρερετόν. Με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να φτάσει να γίνει αυτός με τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά την ήττα των “αγίων” από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Που ήταν και το 18ο (14 ήττες, 4 ισοπαλίες) κατά σειρά ανεπιτυχές αποτέλεσμα κατά σειρά για τον Λατινοαμερικάνο.
Stat credits: Sky Sports (IG account)
Ο οποίος δεν είχε καν την τύχη να σκοράρει και έστω έτσι να μετριάσει τη λύπη που συνοδεύει μια βαθμολογική απώλεια. Η οποία νομοτελειακά σχεδόν αποτέλεσε και την κατάληξη της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπρέντφορντ. Με τις “σφήκες” όμως να έχουν να θυμούνται το τέρμα του Γουισά που τις έβαλε πάρα πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ και τον παίκτη του στην 27η θέση της λίστας με τα γρηγορότερα τέρματα στη λίγκα.
Τα 15 πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία της Premier League
Draw credits: Sky Sports (IG account)
Η οποία σε ότι έχει να κάνει με τα γκολ έχει βρει τον μάστορα της και τον τύπο που φαίνεται να γεννήθηκε για να καταργήσει κάθε επαινετικό σχόλιο για τις δύσκολες άμυνες της Αγγλίας. Καθώς όταν μιλάμε για τον Έρλινγκ Χάαλαντ μιλάνε και για τον παίκτη που κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές με 9 (προηγούμενο ρεκόρ: Γουέιν Ρούνεϊ – 2011/12 (8)) και κυρίως για κάποιων που τη φετινή σεζόν σκοράρει μια φορά ανά 40 λεπτά. Άρα μ.ο δύο γκολ ανά ματς. Καταρτίζοντας έτσι ένα στατιστικό που τον βάζει πάνω από πολλές ομάδες του Νησιού στον πίνακα του σκοραρίσματος.
Stat credits: BBC Sport (IG account)
Στον οποίο σίγουρα πολύ χαμηλά βρίσκεται η Νότιγχαμ Φόρεστ με τα 4 γκολ της. Τα οποία ωστόσο έχουν καταστεί αρκετά για να φτάσουν οι “κόκκινοι” σε double score σε τέσσερις εμφανίσεις και φυσικά στην πρώτη τους μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Που ήρθε κόντρα στη Λίβερπουλ και είχε 55 χρόνια και 7 μήνες να συμβεί. Και γι’ αυτό τοποθετείται πριν τον πρώτο ανθρώπινο περίπατο στο φεγγάρι (16 Ιουλίου 1969).
Draw credits: Sky Sports (IG account)
Με τον οποίο σίγουρα δεν έμοιαζε αυτό που γινόταν στο “Vitality” στη διάρκεια του εννενηνταλέπτου ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και την Τσέλσι. Όπου για να διευθετηθεί χρειάστηκε να βγουν από την τσέπη του Άντονι Τέιλορ 14 κίτρινες. Που συνιστούν και το νέο ρεκόρ για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου όσον αφορά τις κάρτες που δόθηκαν σε μια συνάντηση.
Draw credits: Sky Sports (IG account)
Θυμίζοντας παράλληλα εποχές όπου το ποδόσφαιρο στη “γηραιά Αλβιώνα” ζούσε λίγο πιο μακριά από τη σημερινή του λάμψη. Με την οποία οποία μετά και το Σαββατοκύριακο που πέρασε το συνδέει ο Μικέλ Αρτέτα. Ο οποίος εφόσον κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στο τρίποντο μέσα στο “Tottenham Hotspur Stadium”.έγινε και ο πρώτος προπονητης της Άρσεναλ με τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου μετά τον Τζωρτζ Γκράχαμ που πέτυχε το ίδιο επίτευγμα τη σεζόν 1987/88.
Τα αποτελέσματα
Σαουθάμπτον – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-3
Draw credits: Manchester United (Facebook account)
Ντε Λιγκτ 35′, Ράσφορντ 41′, Γκαρνάτσο 90+6
Κόκκινη κάρτα: Στέφενς 79′
Περνώντας τώρα στα παιχνίδια και ταξιδεύοντας για αρχή στο “St. Mary’s” βλέπουμε ένα 0-3 της Γιουνάιτεντ που είναι όσο εμφατικό δείχνει. Αφού για πρώτη φορά φέτος λειτούργησαν όλες οι γραμμές της στον βαθμό που απαιτείται. Προκαλώντας κιόλας μια σειρά αλυσιδωτών ασυνήθιστων γεγονότων. Καθότι, ήταν το πέναλτι του Άρτσερ στο 33′ που αποκρούστηκε από τον Ονάνα (για πρώτη φορά στην καριέρα του) αυτό που προκάλεσε την αγωνιστική άνοδο των “κόκκινων διαβόλων” και έφερε το πρώτο γκολ του Ματάις Ντε Λιγκτ με τη φανέλα τους και την επιστροφή στο σκοράρισμα για τον Μάρκους Ράσφορντ μετά από έξι μήνες ξηρασίας. Οι οποίοι τελείωσαν και παράλληλα έβαλαν την επιτυχία της ομάδας του στις ράγες, ελευθερώνοντας παράλληλα τα πόδια της. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ακόμα και ο γκαφατζής φέτος Κασεμίρο είχε τη δική του στιγμή εξιλέωσης με την πανέμορφη κάθετη που έφτιαξε το γκολ που δευτερόλεπτα αργότερα πέτυχε ο Γκαρνάτσο.
Μπράιτον – Ίπσουιτς 0-0
Draw credits: Ipswich (IG account)
Παιχνίδι με λίγες σημαίνουσες φάσεις ήταν αυτό στο “AMEX”. Όπου η μεν Μπράιτον θα έχει να λέει για την τριπλή ευκαιρία που έχασε στο 35′ και η Ίπσουιτς για το δοκάρι του Ντέλαπ στο 56′. Καθώς αυτές ήταν και οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού για τις δύο ομάδες.
Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ 2-2
Ματετά 47′, 90+2′ (πεν.)/Βάρντι 21′, Μαβιντίντι 46′
Στον αντίποδα γεμάτο στιγμές ήταν το ματς ανάμεσα στην Πάλας και τη Λέστερ. Το οποίο χαρακτηρίστηκε εν τέλει από το τσαγανό και την τρέλα του Τζέιμι Βάρντι στην αρχή κι έπειτα από την άρνηση των “αετών” να παραδοθούν.
Φούλαμ – Γουέστ Χαμ 1-1
Χιμένεζ 24’/90+5′ Ινγκς
Την ίδια ατυχία και λύπη με τη Λέστερ βίωσε και η Φούλαμ που ενώ προηγούνταν σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια της συνάντησης της με τη Γουέστ Χαμ, εντούτοις είδε τον Ντάνι Ινγκς που είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή να περνά τη μπάλα από το “μάτι της βελόνας” και να την ισοφαρίζει λίγο πριν τη λήξη. Η οποία βρήκε του γηπεδούχους να κοιτούν αποσβολωμένοι τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Μπάσει να πάρει τους τρεις βαθμούς, που χάθηκαν, πίσω.
Λίβερπουλ – Ν. Φόρεστ 0-1
Draw credits: Nottingham Forest (IG account)
Χάντσον Οντόι 72′
Για την ιστορικότητα της επικράτησης της Νότιγχαμ στο “Anfield” τα είπαμε και παραπάνω. Τώρα όμως θα πάμε στα γιατί αυτού του θριάμβου. Που έχουν να κάνουν από τη μια με την αστοχία και τον εγωισμό των σπουδαίων παικτών των γηπεδούχων, αλλά πολύ περισσότερο και με την εισαγωγή από την πλευρά του Νούνο Εσπίριτο Σάντο όλης της ποιότητας που διαθέτει στα φτερά της επίθεσης (Ελάνγκα, Χάντσον – Οντόι), η οποία πέρα από το γκολ – νίκης έφερε και την 3 ήττα του Φαν Ντάικ εντός έδρας στους τελευταίους 5 αγώνες. Που σημαίνει ότι ο ηγέτης των “reds” έχει χάσει σε αυτό το διάστημα περισσότερες φορές απ’ ότι στις πρώτες 96 εμφανίσεις εντός έδρας.
Μαν. Σίτι – Μπρέντφορντ 2-1
Χάαλαντ 19′, 32′/Γουισά 1′
Και πάμε τώρα στο παιχνίδι που μάλλον θαυμάσαμε όλοι περισσότερο. Κι αυτό γιατί από τη μια υπήρχε η Μπρέντφορντ του Τόμας Φρανκ που ξάφνιασε και για ένα μισάωρο τσίμπαγε με κάθε τρόπο και ανάγκασε τον Γκουαρντιόλα να την εκθειάσει. Και στη συνέχεια επειδή από την άλλη έστεκε αυτή η “λεγεώνα των κακών” που έχει φτιάξει ο Ισπανός και στην κεφαλή της έχει το μεγαλύτερο cheat του ποδοσφαίρου των ημερών μας, τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο οποίος μέχρι στιγμής κερδίζει τα παιχνίδια μόνος του. Δεχόμενος ασίστ ακόμα κι απ’ τον Έντερσον. Ο οποίος βρίσκοντας τον Νορβηγό για το δεύτερο τέρμα των “πολιτών” έφτασε τις 4 τελικές πάσες και έγινε και ο δεύτερος κίπερ σε ασίστ στην ιστορία της Premier League (μια μπροστά από τον Άλισον, ισόβαθμος με Σίμαν και Ρέινα και μια πίσω από τον πρώην γκολκίπερ της Τότεναμ Πολ Ρόμπινσον).
Οι ασίστ του Έντερσον στην Premier League
Άστον Βίλα – Έβερτον 3-2
Γουάτκινς 36′, 58′, Ντουράν 76′/Μακνίλ 16′, Κάλβερτ Λιούιν 27′
Τελειώνοντας από το Μάντσεστερ μεταβαίνουμε στο Μπέρμιγχαμ. Όπου η Άστον Βίλα βρέθηκε πίσω στο σκορ με διάφορα δύο τερμάτων. Χωρίς ωστόσο να μείνει εκεί. Διότι πρώτα είδε τον Όλι Γουάτκινς να πετυχαίνει γκολ μετά τον Απρίλιο και συγκεκριμένα brace (2 τέρματα). Κι έπειτα καμάρωσε τη super – sub της (3 γκολ νίκης σε 3 αναμετρήσεις φέτος ερχόμενος από τον πάγκο) να πετυχαίνει ένα SUPER goal δίνοντας στην ομαδα του τρεις ακόμα βαθμούς. Οι οποίοι αυτή τη φορά ήρθαν απέναντι στην Έβερτον που χάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά με 0-2 έγινε η δεύτερη ομάδα που παθαίνει κάτι αντίστοιχο μετά την οικοδέσποινα του επόμενου παιχνιδιού μας, Μπόρνμουθ (2022).
Μπόρνμουθ – Τσέλσι 0-1
Ενκουκού 86′
Η οποία με τη σειρά της έβγαλε το λάδι της Τσελσι. Που χρειάστηκε πρώτα τη συνδρομή του Ρόμπερτ Σάντσεζ (απέκρουσε πέναλτι για δεύτερη φορά μετά τον Δεκέμβριο) και βέβαια του Κρίστοφερ Ενκουκού. Που μπήκε αλλαγή στη θέση του Τζάκσον και πέτυχε χάρη και στην ασίστ του Γέιντον Σάντσο ένα λυτρωτικό γκολ για τους “μπλε”. Φτάνοντας τα 4 (όλα εκτός έδρας) στην καριέρα του στο αγγλικό πρωτάθλημα.
Τότεναμ – Άρσεναλ 0-1
Draw credits: Arsenal (Facebook account)
Γκάμπριελ 64′
Το οποίο το επόμενο μεσημέρι είχε προγραμματισμένο να διεξαχθεί ένα ακόμα ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. Που μετά από 38 χρόνια διεξήχθη με την Άρσεναλ να φοράει τη δεύτερη εμφάνιση της (υπήρξε παραίνεση της PGMOL λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας λευκού χρώματος στην πρώτη εξαφάνιση της), η οποία μάλιστα περιέγραφε με έναν τρόπο και τη θέση που ξεκινούσαν αλλά και βρίσκονταν οι “κανονιέρηδες” στη διάρκεια της αναμέτρησης. Την οποία βέβαια εν τέλει κέρδισαν εν πολλοίς λόγω της δικής τους υπεροχής στα στημένα και της αδυναμίας της Τότεναμ να ανταποκριθεί. Γεγονός που προκάλεσε το 42ο τέρμα (τα περισσότερα στην Ευρώπη από το 2021 και μετά) της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα στη συγκεκριμένη περίσταση. Αριθμός που οφείλεται στην άψογη τακτική του Νικολάς Χοβέρ (μέλος του “λονδρέζικου” επιτελείου), τα πολύ καλά χτυπήματα των εκτελεστών και φυσικά την οξυμένη ικανότητα των υπολοίπων στο ψηλό παιχνίδι. Η οποία στο συγκεκριμένο ματς εκφράστηκε από τον Γκάμπριελ. Που λαμβάνοντας μια ακόμα τελική πάσα του Σάκα (4 = Πάλμερ φέτος) που στα χρώματα των “σπιρουνιών” έχει βρει το δικό του “κόκκινο πανί” κι έχει πετύχει την καλύτερη συγκομιδή Γ/Α (6). Βοηθώντας παράλληλα τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του να φτάσει τα 15 τέρματα στην Premier League. Με τα 10 από αυτά να έρχονται με το κεφάλι. Καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τον τέταρτο “Λονδρέζο” που φτάνει τον συγκεκριμένο αριθμό (Ζιρού 27, Ράιτ 14, Αντεμπαγιόρ 12).
Γουλβς – Νιούκαστλ 1-2
Draw credits: Newcastle (Facebook account)
Λεμινά 36’/Σαρ 75′, Μπαρνς 80′
Στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα τωρα, είδαμε κάτι εξίσου χορταστικό με τα προηγούμενα. Κι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια και των δύο ομάδων να παράξουν ποδόσφαιρο. Η καθεμία βέβαια με τον δικό της τρόπο. Εφόσον η Νιούκαστλ είχε στα χέρια της τη μπαγκέτα των εξελίξεων. Ενώ οι Γουλβς έμειναν πίσω από τη μπάλα και χάρη σε αυτή τους τη σκέψη και τον προσανατολισμό βρήκαν κιόλας το γκολ που τους κράτησε μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης. Η οποία βέβαια ολοκληρώθηκε με τη Νιούκαστλ να βρίσκει δύο ΓΚΟΛΑΡΕΣ από μακριά και να προχωρά σε μια ακόμα από τις τόσες ανατροπές που είδαμε αυτό το διήμερο.
Γ/Α: Γκολ/Ασίστ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Table credits: Premier League (Facebook account)
Το οποίο, τέλος, είναι και αυτό με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες (65) στην ιστορία της Premier League. Που χρωστά το συγκεκριμένο αριθμό πέρα από το Μπόρνμουθ – Τσέλσι και στο Τότεναμ – Άρσεναλ που συγκέντρωσε κάρτες (7) αρκετές για να ξεπεράσει τον μέσο όρο (6,5) ήδη από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.
Δείτε ακόμη:
Premier League: Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)
Premier League: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)
Premier League: Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και η βαθμολογία (videos)
Premier League: Τα βραβεία του μήνα Αυγούστου
Premier League: Οι υποψηφιότητες για τα πρώτα βραβεία της σεζόν
Άρσεναλ: Οι λόγοι πίσω από την ανανέωση Αρτέτα
Άρσεναλ: Η αγωνία στο “κόκκινο” για τους “κανονιέρηδες” μετά τον τραυματισμό του Όντεγκαρντ
PFA Awards: Οι διακριθέντες στους άνδρες και η κορυφαία ενδεκάδα
Premier League: Ο επόμενος πρωταθλητής σύμφωνα με την Opta
PL Golden Boot: Η πρόβλεψη του AI για το καλύτερο “κανόνι” της φετινής Premier League
Premier League: Αυτός είναι ο πρωταθλητής σύμφωνα με το Chat GPT
Άρνε Σλοτ: Ο Ολλανδός genius με το δύσκολο έργο και την ευχή να μη γίνει Τεν Χαγκ
Χούλιαν Αλβάρεζ: Η μεταγραφή των 95 εκατομμυρίων και το μέλλον της εθνικής Νορβηγίας