Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Εύκολη νίκη επί της Λάρισας με εξαιρετική επίθεση

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε με σχετική άνεση την Λάρισα στο ΟΑΚΑ για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Εξαιρετικός για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζέρεμι Έβανς που έκανε τον καλύτερο αγώνα του μέσα στην σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ευρεία νίκη επί της Λάρισας με (98-67) στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα . Ο Τζέρεμι Έβανς έκανε season high σε πόντους και τρίποντα και ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίχτης που παιχνιδιού.

Οι πράσινοι στηρίχθηκαν στη γεμάτη στατιστική του Ιωάννη Παπαπέτρου (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και τα εξαιρετικά ποσοστά του Τζέρεμι Έβανς (23 πόντοι με 9/13 σουτ) για να φτάσουν στη νίκη, σε μια αναμέτρηση που ξεχώρισε -μεταξύ άλλων και- ο Νίκος Χουγκάζ, με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 20’58” συμμετοχής.

Για τη Λάρισα, ο Στέφαν Μούντι (16 πόντοι, 4 ασίστ) και ο Μάριν Μάριτς (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, αλλά ήταν σαφές πως δεν αρκούσαν.

Αγώνας:

Η Λάρισα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι κυρίως γιατί εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Παναθηναϊκού και πείρε προβάδισμα με +10 (5-15) στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το 13′ μέχρι ο Τζέρεμι Έβανς να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό  επιθετικά .Έτσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όχι απλά ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, αλλά κατάφερε -πατώντας το γκάζι από το 15′ κι έπειτα- να κλείσει το πρώτο μέρος, όντας μπροστά με +14 (49-35).

Στην ανάπαυλα ο ρυθμός δεν άλλαξε .Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα δεν σταμάτησε να έχει το πόδι στο γκάζι και όλο και μεγάλωσε και η διαφορά. Για αυτόν τον λόγο άνοιξε και το rotation ο προπονητής του Παναθηναϊκού και τελείωσε τον αγώνα με τους τρείς μικρότερους στο ρόστερ( Χουγκάζ, Αβδάλα, Μαντζούκα). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και οι γηπεδούχοι παρέμειναν δεύτεροι πίσω απο τον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαχαρής – Τσολάκος – Σκαλτσής.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-20, 49-35, 73-50, 98-67.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας (1/5, 20:00), ενώ για τη Λάρισα η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας (1/5, 17:00).

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ