Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Άλλη μία μέρα στην δουλειά για την Προσοτσάνη»! (pics)

Πω-πω λαός και τι ομάδα!!!
Το γειτονικό ντέρμπι στο «Γεώργιος Μακρής» κρίθηκε προτού καν καθίσουν οι λιγοστοί είναι αλήθεια αργοπορημένοι φίλαθλοι των δύο ομάδων στις κατάμεστες εξέδρες του γηπέδου της Προσοτσάνης.


Σίγουρα την ώθηση που έψαχναν οι παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου τη βρήκαν από τους πολυπληθείς φίλους τους, που τόσο με το εντυπωσιακό κορεό απέναντι από τη σκεπαστή, όσο και με τη φωνή τους, ήδη είχαν δώσει φτερά στα πόδια των Σάββα Ευκαρπίδη (σ.σ. γκολ στο 4’ και ασσίστ στο 15’) και Κώστα Τσακμακίδη (σ.σ. ασσίστ στο 4’ και γκολ στο 15’) για τα πανομοιότυπα γκολ του πρώτου τέταρτου.
Νωρίς-νωρίς όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και η Προσοτσάνη γνωρίζοντας τις αδυναμίες της γειτόνισσας έδωσε την μπάλα στους φιλοξενούμενους, που επιδόθηκαν σε ένα φλύαρο passing-game, περιμένοντας υπομονετικά να βγει με τους ταχύτατους επιθετικούς της στην κόντρα επίθεση, όπου θα μπορούσε λίγο μετά το ημίωρο να σημειώσει και 3ο γκολ με τον καβαλιώτη σέντερ φορ της.

Η ασφάλεια πάντως που παρείχε το 2:0, παρά τις αναγκαστικές αλλαγές των Χρήστου Αστερίου και Κώστα Τσακμακίδη σε διάστημα 5’ πριν ακόμα βγει το α’ ημίχρονο, ήταν μεγάλο εφόδιο για να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει η Προσοτσάνη στη λογική πίεση που θα ασκούσε η ομάδα του Δημήτρη Κυριακίδη τουλάχιστον μέχρι τη μία ώρα παιχνιδιού για το ένα γκολ που θα την έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Όσες φορές οι φιλοξενούμενοι πάτησαν την περιοχή του επανακάμψαντα κάτω από τα δοκάρια κι αλάνθαστου σήμερα Γιάννη Αβραάμ, το έκαναν είτε με εκτελέσεις κόρνερ είτε με τελικές κάτω από κακές προϋποθέσεις, εύκολη λεία όλες ανεξαιρέτως για τον έμπειρο τερματοφύλακα.
Η Προσοτσάνη με τις αλλαγές που προχώρησε ο Φώτης Χατζηκυριάκου, γι άλλο ένα παιχνίδι στη φετινή σεζόν βρήκε γκολ από «παγκίτη» (σ.σ. 3:0 στο 75’ Θεόφιλος Γουνατίδης από την 4η ασσίστ του Μάριου Τόπι), δείγμα όχι μόνο της πληρότητας σε όλες τις γραμμές, όχι μόνο της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού της, αλλά κυρίως της δουλειάς που βγαίνει μέσα από τις προπονήσεις κι αυτή αποτυπώνεται απέναντι σε κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτου έδρας και ειδικών συνθηκών που δημιουργούνται σε κάθε ματς.

Σήμερα άλλωστε οι πρωτοπόροι δε χρειάστηκε ούτε ανατροπή να κάνουν, ούτε να βάλουν κάποιο γκολ στο αγαπημένο τους τελευταίο 10λεπτο συν τις καθυστερήσεις. «Καθάρισαν» το ματς με συνοπτικές διαδικασίες για το απόλυτο 6/6 και πλέον την απόλυτη ισορροπία από το 1988 στο “classico” της Δράμας (23-15-23 σε 61 ματς).
Είπαμε και στον πρόλογο ότι αυτό το ματς το πήρε σήμερα ο κόσμος πριν καλά-καλά αρχίσει το γειτονικό ντέρμπι..

* Υπεύθυνη Φωτογραφιών : Γεωργιάδου Χριστίνα

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ~ 3μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Πουλικίδης Κώστας
Α’ Βοηθός: Κουβαλάκης Παναγιώτης
Β’ Βοηθός: Παστιάδης Μάνος

 

Λεπτό προς λεπτό:

1:0 στο 4’. Έξοχη μπαλιά «μαχαιριά» ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Δόξας από τον Κ. Τσακμακίδη, βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Ευκαρπίδη που τσιμπάει την μπάλα πάνω από το σώμα του εξελθόντα Χαρπαντίδη, βάζοντας νωρίς φωτιά στην ήδη καυτή ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Μακρής».

6’. Ξαφνικό σουτ του Γάιδα εκτός περιοχής και χωρίς οπτικό πεδίο, η μπάλα φεύγει ελεγχόμενη από τον Αβραάμ δίπλα στα δοκάρια άουτ.

13’. Φάση διαρκείας στα καρέ της Προσοτσάνης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριακίδη, το μακρινό ριμπάουντ είναι του Ξενίδη που σουτάρει ευθύβολα κι ο Αβραάμ με το ένα χέρι παραχωρεί νέο κόρνερ.

2:0 στο 15’. Από εκτελεστής δημιουργός ο Ευκαρπίδης και το αντίστροφο για τον Κ. Τσακμακίδη, που κι αυτός βλέποντας την έξοδο του τερματοφύλακα τον πλασάρει από πάνω μέσα σε ντελίριο στις κερκίδες.

32’. Με άπλετο χώρο στο επιθετικό τρίτο ο Ευκαρπίδης μετά την μπαλιά του Ρούσσου στον κενό χώρο ξεχύνεται μόνος απέναντι στο Χαρπαντίδη, αυτή τη φορά όμως το πλασέ του αργά και βασανιστικά φεύγει ελάχιστα δίπλα στο αριστερό δοκάρι άουτ.

35’. Κόρνερ του κορυφαίου των φιλοξενούμενων Κυριακίδη, κεφαλιά του Παναγιώτου φεύγει έξω.

37’. Κλέψιμο κι αντεπίθεση της Πετρούσα με το Γάιδα να πασάρει πριν την περιοχή πιο δεξιά για τον επερχόμενο Καλλέργη, το διαγώνιο σουτ του οποίου βγάζει στη γωνία του ο Αβραάμ σε κόρνερ.

47’. Γύρισμα του Τόπι πιο δεξιά από το πέναλτι βεβιασμένο το σουτ του Ευκαρπίδη φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

48’. Ο Καλλέργης επιχειρεί κλεισμένος από τον Παπαμιχαήλ τη σέντρα για το κεφάλι του Γάιδα που βλέπει την μπάλα να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αβραάμ.

53’. Μακρινό σουτ του Ξενίδη ο τερματοφύλακας της Προσοτσάνης αν και η μπάλα κατευθυνόταν εκτός απέκρουσε στέλνοντάς την με το ένα χέρι σε πλάγιο άουτ.

67’. Κόρνερ από δεξιά με τον Κυριακίδη η κεφαλιά του Τζάρτζαλου φεύγει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

72’. Πλασαριστά το κόρνερ του Καλαϊτζή αφύλακτος ο Περσιανλής δε βρίσκει όπως ήθελε την μπάλα, φτάνει όμως στον Παπαμιχαήλ που πλασάρει κι ενστικτωδώς ο Τζάρτζαλος προ της γραμμής απομακρύνει συζώντας την ομάδα του.

74’. Η προειδοποιητική βολή του Γουνατίδη, ο οποίος μετά την μπαλιά στον κενό χώρο του Πετρίδη προτίμησε να πλασάρει χλιαρά στην αγκαλιά του Χαρπαντίδη, έχοντας σε καλύτερη θέση τον Τόπι.

3:0 στο 75’. Ο Τόπι κάνει την κάθετη ο Τζάρτζαλος παρεμβάλλεται και μετά την κόντρα στο απλωμένο πόδι του κάτοχος της μπάλας γίνεται ο Γουνατίδης με τον 33χρονο επιθετικό να βάζει το κερασάκι στην «τρικολόρ» τούρτα της Προσοτσάνης.

79’. Ατομική ενέργεια του Καλλέργη στις παρυφές της περιοχής του Αβραάμ, πέφτοντας πάνω σε αντιπάλους που του είχαν κλείσει καλά το διάδρομο είδε την μπάλα να φτάνει εν τέλει στο Γιαγκούλα, όμως το πλασέ του νεαρού αμυντικού βρίσκει στο σώμα του εξελθόντα τερματοφύλακα της Προσοτσάνης, στην τελευταία καλή στιγμή στο κατ’ ευφημισμό ντέρμπι.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Τόπι, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου(λ.τρ. 35’ Περσιανλής), Πετρίδης, Μελενικιώτης, Ρούσσος(76’ Αντωνιάδης), Ευκαρπίδης(60’ Γουνατίδης), Κ. Τσακμακίδης(λ.τρ. 46’ Κωνσταντινίδης), Τσαγκαλίδης(76’ – Παγώνης).

ΠΕΤΡΟΥΣΑ (Δημήτρης Κυριακίδης): Χαρπαντίδης, Ξενίδης(76’ Δροσίδης), Ντόμπρος, Τζάρτζαλος, Γιαγκούλας, Αυγητίδης, Παναγιώτου(81’ Γαϊδατζής), Κυριακίδης, Γάιδας, Καλλέργης(81’ Αντωνιάδης), Κωνσταντινίδης( 46’ Κύρτσης)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής :

  • ⦁ Κάτω Νευροκόπι-Καλαμώνας 2:1 (47’ αυτ. Καγιάογλου-69’ Τσενεκλίδης / 28’ πέν. Περπερίδης)
  • Χωριστή-Καλλίφυτος 1:0 (61’ Αθανασίου)
  • Άγιος Αθανάσιος-Ξηροπόταμος 1:0 (68’ Σαλπιγκτίδης)
  • Νέα Αμισός-Αλιστράτη 2:0 (72’ πέν. & 94’ Θεοδοσιάδης)
  • Αμπελόκηποι-Βώλακας 0:1 (60’ Στάικος)
  • Προσοτσάνη-Πετρούσα 3:0 (4’ Ευκαρπίδης-15’ Κ. Τσακμακίδης-75’ Γουνατίδης)
  • Δοξάτο-Καλαμπάκι 0:0

ΡΕΠΟ: Καλή Βρύση

 

Η βαθμολογία την 7η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ* 6 0 0 22:6 18
2 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ* 5 0 1 9:4 15
3 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 5 0 2 13:11 15
4 ΧΩΡΙΣΤΗ* 4 2 0 10:2 14
5 ΒΩΛΑΚΑΣ 4 1 2 14:6 13
6 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 3 3 1 10:6 12
7 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 3 1 2 12:4 10
8 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ* 3 1 2 9:9 10
9 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 3 0 4 10:11 9
10 ΔΟΞΑΤΟ 2 2 3 13:15 8
11 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 2 0 5 5:18 6
12 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1 2 4 9:9 5
13 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 1 2 4 9:12 5
14 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ* 0 0 6 2:14 0
15 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ* 0 0 5 0:18 0

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον Α’ γύρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ