Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πρώτο διπλό στην OPAP Arena και φωτιά στα play – off (video)

Η αστοχία της ΑΕΚ, η καρδιά πρωταθλητή του Ολυμπιακού που χτύπησε την πιο κρίσιμη ώρα στην πιο δύσκολη έδρα και το πρώτο πρωτάθλημα που θα κριθεί στα play – off.

Δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγή στο τελικό στάδιο της ούτως η άλλως εξαιρετικά ενδιαφέρουσας φετινής χρονιάς από το “σπάσιμο” της πιο δύσκολης έδρας την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και μάλιστα με τρόπο καθολικό και αδιαμφισβήτητο όπως θα δείτε παρακάτω.

Ο αγώνας 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να προσπαθεί (αναμενόμενα) να κυριαρχήσει και να επιβάλει το δικό της φρενήρη ρυθμό στις εξελίξεις. Η ορμή της “Ένωσης” ήταν τέτοια που έδινε την εντύπωση στο θεατή πως ούτε αυτός ο αντίπαλος θα γλίτωνε τον “πνιγμό” και την ήττα στο τέλος της βραδιάς. Παρά ταύτα η πρώτη καλή στιγμή άργησε αρκετά να έρθει, αφού έπρεπε το χρονόμετρο να φτάσει στο 20ο λεπτό με τον Άμραμπατ να βρίσκει τον Αραούχο αλλά τον Αργεντινό να μην καταφέρνει να κερδίσει τον Πασχαλάκη που επέμβη και διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Στη συνέχεια και στο 23ο λεπτό ήταν ο Πινέδα αυτός που κινήθηκε απειλητικά προς την ερυθρόλευκη περιοχή και τελικά νίκησε τον Πασχαλάκη με το τέρμα ωστόσο του Μεξικανού να ακυρώνεται εξαιτίας ενός φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο ποδοσφαιριστής της αθηναϊκής ομάδας, ο οποίος στην αρχή της προσπάθειας του έκανε χέρι όπως διαπιστώθηκε από το VAR.

Παρέμεινε λοιπόν το 0-0 με τους “κιτρινόμαυρους” του Ματίας Αλμέιδα ωστόσο να ξαφνιάζονται και να απογοητεύονται σε τέτοιο βαθμό που παραλίγο να χαρίσουν την πρωτοπορία στο σκορ στο μεγάλο αντίπαλο που με τον Μπακαμπού έφτασε στο 34′ λίγα εκατοστά από το 0-1. Ο Αθανασιάδης όμως δεν άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στο τευ α τετ με τον Γάλλο και έτσι αποσοβήθηκε ο όποιος κίνδυνος.

Ακολούθως και με το πέρας της ανάπαυλας το σκηνικό μετεβλήθη σε σχέση με την αρχή του αγώνα καθώς ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο τέρματα τα οποία οριστικοποίησαν εμ πολλοίς και τις τελική έκβαση της συνάντησης.

Πρώτα ο Μουκουντί στο 50′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από κόντρα πάνω στο σώμα του, η οποία προέκυψε από σουτ του Μπιέλ.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό ακολούθησε ένα ακόμα τετ α τετ του Μπακαμπού με τον Αθανασιάδη με τον Γάλλο μάλιστα να αποπειράται να πλασάρει για δεύτερη φορά τον Έλληνα κίπερ κάτω από τα πόδια. Η προσπάθεια του φορ των Πειραιωτών στέφθηκε από επιτυχία αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο και την πολύ καλή πάσα του Κώστα Φορτούνη που έβγαλε τον συμπαίκτη στην πλάτη της άμυνας του συνόλου του Αλμέιδα.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ μεσολάβησε ένα διάστημα όπου οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ προσπάθησαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα όπως αυτό είχε διαμορφωθεί, ήρθε και το τρίτο και τελευταίο τέρμα τους στον αγώνα με τον Σέρτζι Κάνιος να βρίσκει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δίχτυα στο 67ο λεπτό μετά από επίθεση που ξεκίνησε από τα πόδια του Φορτούνη και ασίστ του πολυδιάστατου Σεντρίκ Μπακαμπού.

Το σκορ έκλεισε ο Στίβεν Τσούμπερ που στο 81ο ήταν στο κατάλληλο σημείο ώστε να αξιοποιήσει την κεφαλιά που πήρε ο Τομαγκόι Βίντα προ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το σκορ και το εύρος της πρώτης ήττας του “Δικεφάλου” στο νέο του σπίτι.

Τέλος, στα σημαντικά γεγονότα ανήκει επίσης πέρα από τα γκολ και η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Πεπ Μπίελ στο 70ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα στον Σέρχιο Αραούχο που επέφερε την δεύτερη κίτρινη του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (73′ Φερνάντες), Σιμάνσκι, Γιόνσον (65′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (66′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (65′ Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Μπα, Ντόη, Ροντινέι, Χουάνγκ (90+1′ Ρέτσος), Σαμασέκου, Κανός (80′ Μασούρας), Φορτούνης (72′ Βρουσάι), Μπιέλ, Μπακαμπού (72′ Αραμπί).

Ακολουθούν τα highlights της αναμέτρησης:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ