Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ήταν “Βασίλισσα”, υπέταξε την Γαλατασαράι και “πέταξε” για τα προημιτελικά!

Με μια μεγάλη εμφάνιση, η “Βασίλισσα” “πάτησε” τη Γαλατασαράι στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων με 92-78 και “πέταξε” για τους “8” του Basketball Champions League.

Κάτω από βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Γαλατασαράι, μετά τον χαμό του Μίμη Παπαϊωάννου, που έφερε μεγάλη θλίψη στην “κιτρινόμαυρη” οικογένεια, αλλά και το μεγάλο σεισμό που “χτύπησε” την Τουρκία πριν αρκετές ημέρες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) και με τον κόσμο στο πλευρό της (που ήταν πραγματικά συγκλονιστικός), επικράτησε με 92-78 επί της Γαλατασαράι, παίρνοντας την πρόκριση για τους “8” του Basketball Champions League.

Από την πλευρά των “κιτρινόμαυρων” ξεχώρισαν οι Λεμάρ, Στρένιελκς και Γιάνκοβιτς, ενώ κομβικοί για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη ήταν οι Οριόλα, Φλιώνης και Μίτσελ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Ράσελ, Καλοϊάρο, Μακγκί και Ρίστιτς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Λεμάρ, Φλιώνη, Ουίλιαμς, Γόντικα και Μάιλς, ενώ από την άλλη πλευρά η Γαλατασαράι με τους Μακγκί, Ράσελ, Κοξάλ, Αγκβά και Καλοϊάρο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση με Ράσελ και Αγκβά να πρωταγωνιστούν, φτάνοντας τη διαφορά στο +6 (2-8). Η ΑΕΚ στη συνέχεια αντέδρασε και με όπλο κυρίως το τρίποντο, πήρε το προβάδισμα κάνοντας ένα σερί 10-2 για το 12-10. Ενώ το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, η Γαλατασαράι ήταν εκείνη που πήρε και πάλι ένα καλό προβάδισμα κάνοντας το 19-24. Η “Βασίλισσα” με τους Στρένιελκς και Μίτσελ να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι γύρισε την κατάσταση υπέρ της, αλλά ο Ράσελ που ήταν σε εξαιρετικό βράδυ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 29-31 για την τουρκική ομάδα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο για τις δύο ομάδες. Ενώ το σκορ ήταν στο 34-33 υπέρ της ΑΕΚ, ένα τρίποντο του Μουσταφά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Γαλατασαράι. Οι τέσσερις σερί πόντοι του Γιάνκοβιτς, το καλάθι του Λεμάρ και η καλή αμυντική λειτουργία, έφεραν και πάλι μπροστά την Ένωση με 40-36. Οι φιλοξενούμενοι όμως, με ένα δικό τους σερί πήραν ξανά το προβάδισμα και μάλιστα για τέσσερις πόντους (40-44). Το τρίποντο του Ουίλιαμς έφερε το ματς ξανά στον πόντο, με το πρώτο ημιχρόνο να ολοκληρώνεται στο 45-46, υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, πήρε ώθηση από τον κόσμο της, έβγαλε τις άμυνες και με τέσσερις σερί πόντους, προσπέρασε στο σκορ κάνοντας το 52-50. Η ομάδα του Αντρέα Πιτσιώλη, απάντησε με ένα 5-0 και έκανε το 52-55, αλλά στη συνέχεια η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν εκπληκτική. Έκανε το 61-55, φτάνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στους 6 πόντους υπέρ της, λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν στα τελευταία δευτερόλεπα και το κατάφεραν με το καλάθι του Ένις, φέροντας το ματς στο 63-61.

Με την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ έδειξε πως δεν πρόκειται να έχανε αυτό το παιχνίδι. Με ένα σερί 10-0, έφτασε το σκορ στο 71-61 και έβαλε “φωτιά” στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η Γαλατασαράι προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά με τρίποντο του Καλοϊάρο και τον Ράσελ (73-67), αλλά η ομάδα του Ηλία Καντζούρη την έφερε και πάλι στο +9, κάνοντας το 78-69. Από εκεί και έπειτα η Ένωση, διαχειριστήκε με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμα της, τελειώσε το ματς με σκορ 92-78 και “πέταξε” για τους “8” του Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 29-31, 45-46, 63-61, 92-78

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ