Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Βινίσιους Τζούνιορ: Ο επόμενος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, ναι, θα είναι αυτός!

Το σόου απέναντι στη Ντόρτμουντ, οι συμβολισμοί με βάθος και τα αγωνιστικά κριτήρια που δε λείπουν.

Τέσσερις μέρες μένουν πια για την παράδοση της Χρυσής Μπάλας στον επόμενο κάτοχο της. Και ο Βίνι το ξέρει πολύ καλά αυτό. Μάλιστα φρόντισε να μας το αποδείξει εμπράκτως στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Ρεάλ στο Champions League πριν την τελετή για το συγκεκριμένο βραβείο (28/10).

Stat credits: OneFootball (Facebook account)

Αφού πέτυχε τρία γκολ απέναντι στη Ντόρτμουντ και χάρισε στην ομάδα του μια ευρεία νίκη που στο ημίχρονο έμοιαζε χαμένη, καθώς οι “Μαδριλένοι” βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 0-2 και τίποτα δεν προέδιδε ότι θα μπουν στο δεύτερο μέρος και θα ισοπεδώσουν την αντίπαλο τους.

Post credits: Fabrizio Romano (Facebook account)

Ενώ έβαλε για μια ακόμα φορά τικ στο αν αξίζει και για αγωνιστικούς μια τόσο σπουδαία ατομική διάκριση. Δικαιώνοντας και τη φημισμένη ισπανική εφημερίδα, Marca, η οποία του έχει απονείμει την ολόχρυση “Ballon D’or” ήδη από τις 24 Σεπτεμβρίου.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΒΙΝΙ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2023/24

Champions League

Γκολ: 6 (2ος στην κατάταξη)

Ασίστ: 6 (1ος στην κατάταξη)

La Liga

Γκολ: 15 (8ος στην κατάταξη)

Ασίστ: 6 (6ος στην κατάταξη)

Stats credits: Transfermarkt.com

Κάπως να έκανε αλλιώς άλλωστε όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, που έρχεται από σεζόν που στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης και Ισπανίας σε διασυλλογικό επίπεδο και συνεχίζει έχοντας σε 14 εμφανίσεις 8 γκολ και 7 ασίστ. Την ώρα που οι βασικοί συνδιεκδικητές του πολυπόθητου βραβείου έρχονται επίσης από χρόνια με σημαντικότατες διακρίσεις σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να είναι καθοριστικοί ο καθένας για την ομάδα του και για διαφορετικούς λόγους.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΕΤΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Ας μάθει πρώτα ισπανικά και μετά ας παραπονεθεί για ρατσισμό

Αρκετά όμως με τα αμιγώς αγωνιστικά. Ήρθε η ώρα να πάμε και στην άλλη πτυχή της ζωής και της δράσης του Βινίσιους που τον οδηγούν στο βραβείο. Κι όπου πτυχή, προσθέστε ότι αυτός είναι το πρόσωπο της αντιρατσιστικής επιτροπής της FIFA μετά και τις αλλεπάλληλες φραστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί στα γήπεδα της Ισπανίας. Για την οποία έχουν έρθει στο φως περιστατικό λεκτικής επίθεσης με φυλετικά κριτήρια ακόμα και μεταξύ συμπαικτών με την ανοχή του προέδρου. Σε μια περίπτωση που αδιαμφισβήτητα αποτελεί τη χειρότερη έκφανση του προβλήματος στον ισπανικό αθλητισμό.

Γι’ αυτό κι εμείς θα πούμε ότι είναι προτιμότερο να πάρει τη Χρυσή Μπάλα ένας φαινομενικά γκρινιάρης σαν τον Βίνι, που η επίδραση που έχει στην κοινωνία μπορεί να καταγράφει και όχι κάποιος σαν τον Ρόδρι, ο οποίος ναι μεν προσφέρει μεγάλο μέρος του μισθού του σε φιλανθρωπίες, αλλά με την επιλογή του να μη φαίνεται πουθενά έξω από το γήπεδο δεν επιδρά στο κοινωνικό σύνολο ούτε στο εύρος που μπορεί ούτε με την αμεσότητα που πρέπει.

 

Δείτε ακόμη:

FIFA: Ο Βινίσιους το κεντρικό πρόσωπο της νέας της αντιρατσιστικής επιτροπής

Χρυσή Μπάλα: Οι προβλέψεις του OneFootball για τον νικητή και την τελική δεκάδα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ