Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ένας Πρωταθλητής με χέρι… αλφάδι!

Καλή σας μέρα από το Ενετικό Λιμάνι των όμορφων Χανίων. Με θέα τον Αιγυπτιακό Φάρο και με ένα σακίδιο στον ώμο κατευθύνομαι στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού, έδρα του Κύδωνα Χανίων. Τον σύλλογο από όπου ξεκίνησε ο σημερινός μας καλεσμένος, την μεγάλη του μετέπειτα καριέρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κολοσσό Ρόδου, Ηράκλειο, Απόλλων Πατρών, Ρέθυμνο, Νήαρ Ηστ, ΚΑΟ Δράμας, Δάφνη και Ιωνικό ΝΦ, όπως και με συμμετοχές σε σπουδαία Ευρωπαϊκά κύπελλα.

 

Ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει την χαρά & την τιμή να φιλοξενεί έναν Πρωταθλήτη Ελλάδας της Α1 του Μπάσκετ. Είναι ο Γιώργος Κουκλάκης, ο άνθρωπος που διέθετε ένα απ’ τα καλύτερα σουτ στην Ελλάδα και έμεινε σίγουρα αξέχαστος στους φίλους της «πορτοκαλί Θεάς».

Αποκορύφωμα της πορείας του, το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 1992 με την τεράστια ομάδα του ΠΑΟΚ. Μία απ’ τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνα τα χρόνια, δίπλα σε παίκτες όπως οι Πρέλεβιτς, Μπάρλοου, Κόρφας, Μπουντούρης, Φασούλας, Σταυρόπουλος, Παπαχρόνης, Μακαράς και Φιλίππου.

 

Ο βετεράνος Χανιώτης φόργουορντ, μας μίλησε αποκλειστικά για το παρελθόν αλλά και για το παρόν σχετικά με τον τομέα των Ακαδημιών του ΓΑΟ Κουκουβαούνων, στον οποίο και είναι υπεύθυνος. Έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους της Αττικής, που εδρεύει στην Μεταμόρφωση.

«Σαφώς η μεγαλύτερή μου στιγμή, που θα μου μείνει αξέχαστη είναι το Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ευλογία για μένα επίσης είναι πως κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να έχω όμορφες αναμνήσεις στον χώρο του Μπάσκετ.
Ως υπεύθυνος ακαδημιών στον ΓΑΟ Κουκουβάουνων, κύριο μου μέλημα είναι να μεταφέρω στα παιδιά τα μυστικά και τις γνώσεις μου γύρω απ’ το άθλημα διδάσκοντας τους Αθλητική παιδεία. Όλο αυτό το καταφέρνουμε καθημερινά εγώ και οι συνεργάτες μου, αφού ήδη πολλά παιδιά παίζουν σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών. Αυτό γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, μιας και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το Ελληνικό Μπάσκετ βγάζοντας κυρίως σωστούς Αθλητές».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ