Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Βασιλιάς των κρίκων

Μόλις ακούσουμε το όνομα… Λευτέρης Πετρούνιας, όλοι σκεφτόμαστε αυτομάτως την εικόνα όπου η σημαία μας κυματίζει ψηλότερα από όλες, με φόντο τον Εθνικό μας Ύμνο!Το όνομά του πια είναι συνώνυμο με το χρυσό μετάλλιο και η Ελλάδα περήφανη γι’ αυτόν.Δεν υπάρχει κάποια κορυφή που δεν έχει κατακτήσει αυτός ο εκπληκτικός αθλητής.Μέχρι και η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας ομοσπονδίας έδωσε το όνομά του σε μία συγκεκριμένη άσκηση των κρίκων.

Για όσους δεν έχει τύχει να δούνε ποτέ το άθλημα, οι κρίκοι είναι δύο δαχτυλίδια διαμέτρου 18 εκατοστών, τα οποία κρέμονται από δύο συρματόσχοινα σε ύψος 2,5 μέτρα απ’ το έδαφος. Ο αθλητής ισορροπεί στους κρίκους κάνοντας στηρίξεις, αιωρήσεις και ακινητοποιήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μη ταλαντεύονται τα συρματόσχοινα.

Για τους περισσότερους είναι το δυσκολότερο άθλημα του πλανήτη… και όχι άδικα.Δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας.Οπότε αν θελήσετε μια μέρα να κάνετε γυμναστική, μην μπείτε άδικα στον κόπο να αναπαραστήσετε τον Πετρούνια.

Ο 30χρονος Αθηναίος γυμναστής, είναι από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών της χώρας μας, όπως και του κόσμου. Όχι μόνο της ενόργανης γυμναστικής, αλλά και όλων των ατομικών αθλημάτων. Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 2016, μόνιμα νικητής σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Κύπελλα… και φυσικά έπεται συνέχεια!

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ