Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η άνοδος του γυναικείου βόλεϊ

Καλή σας μέρα απ’ το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας.Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στον «Αθλητικό Κόσμο» τη βολεϊμπολίστρια του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα (Σάρισα), Γιούλα Ιωαννίδου.

Η Γιούλα αγωνίζεται με επιτυχία στο σύλλογο από το 2011 μέχρι και φέτος.Κυρίως σαν ακραία, αλλά και σαν διαγώνια κατάφερε εδώ και χρόνια να αποτελεί βασικό στέλεχος για τη Σάρισα Αμυγδαλεώνα.Σε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε μαζί της, μας μίλησε αποκλειστικά για την ομάδα της αλλά και γενικά για το βόλεϊ.

1) Ποιές είναι μεγαλύτερες επιτυχίες που έχεις πανηγυρίσει με την ομάδα σου;
«Σίγουρα η κατάκτηση της 8ης θέσης στο πρωτάθλημα Ελλάδας Νεανίδων το 2017 είναι μια επιτυχία που δεν πρόκειται να ξεχάσω και βέβαια αποτελεί μεγάλη στιγμή για το σύλλογο.Επίσης στις Κορασίδες καταφέραμε να κατακτήσουμε την 2η & την 3η θέση, που είναι μια σημαντική διάκριση».

2) Υπάρχουν πολλές κοπέλες που ασχολούνται με την πετοσφαίριση;
«Απ’ την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να μαθαίνω τα βασικά του αθλήματος είδα αρκετά κορίτσια να θέλουν να ασχοληθούν και να δείχνουν αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.
Μέρα με τη μέρα & χρόνο με το χρόνο είδα όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το γυναικείο βόλεϊ της πόλης μας αλλά και γενικά για το βόλεϊ στην Ελλάδα».

3) Ποιές είναι οι διαφορές του γυναικείου βόλεϊ σε σχέση με αυτό του ανδρικού;
«Το γυναικείο βόλεϊ στηρίζεται πιο πολύ στην τεχνική θα έλεγα.Γι’ αυτό βλέπετε πως για να κερδηθεί ένας πόντος χρειάζονται συνήθως περισσότερα δευτερόλεπτα από το ανδρικό.Επίσης το άθλημα στους άνδρες βασίζεται κυρίως στη δύναμη και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά με εμάς».

4) Ποιόν αθλητή ή αθλήτρια ξεχωρίζεις και για ποιό λόγο;
«Μία αθλήτρια που θαυμάζω πολύ στον τρόπο που αγωνίζεται είναι η Γερμανίδα, Λουίζα Λίπμαν.Είναι ήδη απαραίτητη στην Εθνική της χώρας της και έχει να δώσει πολλά στο Παγκόσμιο βόλεϊ.
Από άνδρες πετοσφαιριστές, αυτός που ξεχωρίζω είναι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, που παρά ύψος του για το σπορ (1.85) διαθέτει μεγάλο ταλέντο έχοντας πετύχει πολλά, αφού πλέον συνεχίζει την καριέρα του στο εξωτερικό».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ