Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Κυπριακός «βράχος» της Δόξας Δράμας

Παρότι πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που θωράκισε για τελευταία φορά την άμυνα της ιστορικής Δόξας Δράμας, οι φίλοι των «Μαυραετών» όπως και όλοι οι άνθρωποι του Μακεδονικού συλλόγου εξακολουθούν να αναφέρουν το όνομά του, μέχρι και σήμερα.

Ο Ανδρέας Σταύρου με την απόδοσή του άφησε την σφραγίδα του σε αυτά τα 6 χρόνια στη Δράμα, όπως και στον ΑΠΟΕΛ, όπου αγωνίστηκε για άλλα 11 έτη.Ο σπουδαίος διεθνής σέντερ μπακ που γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου, σε όλη αυτή την πορεία των 17 χρόνων του σαν ποδοσφαιριστής είχε 383 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 15 τέρματα.Το πιο σημαντικό από τα γκολ του (φωτογραφία) ήταν για την Α’ Εθνική, στο 1-1 της Δόξας με τον Ηρακλή στη Δράμα, όπου ήταν και το 1ο τέρμα στην κατηγορία το 1982! Επίσης στην καριέρα του πανηγύρισε 2 Πρωταθλήματα & 3 Κύπελλα Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ.

Τα τελευταία 25 χρόνια ο βετεράνος ποδοσφαιριστής είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στη Ρόδο, όπου έχει διατελέσει και τεχνικός όλων των μεγάλων ομάδων (Διαγόρα, Ιαλυσό, Ρόδο) του νησιού των Ιπποτών.

Ο «Αθλητικός Κόσμος» είχε την τιμή να επικοινωνήσει μαζί του και να μοιραστεί αποκλειστικά μαζί μας, τις αναμνήσεις του από την στρογγυλή θεά, αλλά να δώσει και τις συμβουλές του ως προς τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα να κάνουν όνειρα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Κάθε φορά που αναφέρομαι στη Δόξα συγκινούμαι πάρα πολύ! Όταν έχεις ζήσει τέτοιες στιγμές και έχεις πάρει τόση αγάπη από τον κόσμο της Δράμας, πως γίνεται να μην είσαι ευτυχισμένος & γεμάτος από εκείνα τα όμορφα χρόνια; Έχω μεγάλη αγάπη γι’ αυτή την ομάδα & το δέσιμο μου είναι μοναδικό, καθώς εξακολουθώ να έχω πολύ καλούς φίλους εκεί.

Με το ποδόσφαιρο ασχολούνται καθημερινά, όλο και περισσότερα παιδιά και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.Αυτό που θέλω να τα συμβουλεύσω είναι να μην σταματήσουν ποτέ να δουλεύουν και να αγαπάνε αυτό που κάνουν.Να ακούνε μόνο τους προπονητές τους και να είναι προσηλωμένοι & προσγειωμένοι στους στόχους που βάζουν.Αυτό είναι το μυστικό, ώστε να έχουν την απαιτούμενη πρόοδο στο άθλημα που επέλεξαν να ακολουθήσουν».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ