Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η απροσεξία των κριτών

Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε εκτοξεύσει τον δίσκο του πολύ μακριά.Ήταν σίγουρος πως ήταν μια πολύ καλή βολή, που θα του χάριζε το χρυσό μετάλλιο. Λογάριαζε όμως χωρίς τους ξενοδόχους…

Στη θέση των ξενοδόχων ήταν οι κριτές, οι οποίοι την ώρα που ο Γάλλος Δισκοβόλος Τζουλς Νοέλ (Χριστουγεννιάτικο όνομα) επιχειρούσε την προσπάθεια του, αυτοί χάζευαν πιο δίπλα στο άλμα επί κοντώ κι έτσι δεν μπόρεσαν να καταγράψουν την εκπληκτική αυτή βολή!

Στη συνέχεια του έδωσαν την ευκαιρία να επαναλάβει την προσπάθεια του, αλλά αυτή τη φορά ήταν μία μέτρια βολή. Αυτό συνέβη στις 3 Αυγούστου, πριν 88 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες και έμεινε χαραγμένο στα βιβλία της Δισκοβολίας.

Τελικά ο Νοέλ έμεινε εκτός μεταλλίων (4η θέση), εξαιτίας της αφηρημάδας των κριτών & την κορυφή κατέκτησε ο Αμερικανός Τζον Άντερσον. Τυχερός ο Άντερσον που τότε δεν υπήρχε VAR…

Μιας και ταξιδέψαμε πολύ πίσω στον χρόνο, να πούμε πως η Δισκοβολία ήταν ένα αγαπητό αγώνισμα για τους Αρχαίους Έλληνες, ενώ ο εφευρέτης της ήταν ο ήρωας της αρχαιότητας, Περσέας. Η λέξη δίσκος από την αρχή δε σήμαινε τίποτα άλλο, από ένα βαρύ αντικείμενο από πέτρα ή μέταλλο, το οποίο θα μπορούσε να ρίξει κάποιος, με σκοπό να αποδείξει τη δύναμή του και κατά συνέπεια την υπεροχή του στο συγκεκριμένο άθλημα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ