Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαθήματα ζωής

Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια, όπου έγινε ο πρώτος καλαθοσφαιριστής που σκοράρει στο NCAA (με τη φανέλα του κολεγίου της Φλόριντα) έχοντας μόνο ένα χέρι.

 

Είναι ο Ζακ Χόντσκιντς και στον αγώνα Florida Gators – Jacksonville Dolphins (89-65 υπέρ των Gators) με εξαιρετική κίνηση πέρασε τον αντίπαλό του, Ντάριους Ντόουκινς και σκόραρε με λέι-απ με το δεξί χέρι, κερδίζοντας και το φάουλ.Ο Αμερικανός γκαρντ γεννήθηκε χωρίς το κάτω μισό του αριστερού χεριού του και παραδίδει μαθήματα ζωής, μέσα από το πάθος του για το μπάσκετ.

Το ντεμπούτο του στο αγαπημένο του άθλημα, το είχε πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο του 2014 και μετά το τέλος του αγώνα είχε δηλώσει τα εξής:

«Δουλεύω όσο σκληρά όλοι οι άλλοι.Θέλω πρώτα να με αναγνωρίσουν σαν παίκτη και νομίζω πως έχω αποδείξει αρκετά. Από μικρός ήθελα να παίξω κολεγιακό μπάσκετ και ποτέ δεν πίστευα πως δεν μπορώ να κάνω κάτι. Χαίρομαι που η ιστορία μου έχει φτάσει έξω στον κόσμο από τα ΜΜΕ & μπορεί να γίνει παράδειγμα για πολλά παιδιά που έχουν ανάλογα προβλήματα».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ