Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γκάφα ολκής

Τελικά δεν γίνονται αδικίες & λάθη μόνο στον Ελληνικό Aθλητισμό, αλλά και στο εξωτερικό.Κάτι τέτοιο έγινε στο Άλμα Εις Μήκος του Πρωταθλήματος Στίβου στην Ισπανία.

Θύμα της γκάφας ήταν η 19χρονη άλτρια, Μαρία Βιθέντε, η οποία έκανε ένα έγκυρο άλμα αρκετά πάνω από τα 6.50 μέτρα, που τελικά ήταν σαν να μην έγινε καθόλου.Αυτό συνέβη από λάθος των κριτών, αφού σβήστηκε το ίχνος της πάνω στο σκάμμα… με αποτέλεσμα να μην μετρηθεί ποτέ.

Μιλάμε τώρα για ολόκληρο χρυσό μετάλλιο, το οποίο τελικά κατέκτησε η 24χρονη Φατίμα Ντιαμέ (6.51μ.), ενώ η Βιθέντε (σαφώς επηρεασμένη) έμεινε στο 6.24, σε 4 άκυρα άλματα και έτσι αρκέστηκε στην 3η θέση, το χάλκινο μετάλλιο και σε κλάματα για την αδικία σε βάρος της.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας απολογήθηκε στην αθλήτρια & τον προπονητή της για το γεγονός λέγοντας:

«Ζητούμε συγγνώμη για ένα σοβαρό ανθρώπινο λάθος.Οφείλουμε να εργαστούμε πιο σκληρά για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.Αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση της Μαρία Βιθέντε και του προπονητή της και απολογούμαστε».

Τώρα ό,τι και να πεις Πρόεδρε,πάει… πέταξε το πουλάκι.Θα μπορούσες να επαναλάβεις τον αγώνα αν θέλεις.Βέβαια ακόμα κι αυτό να γινόταν, δεν ξέρουμε αν η Βιθέντε θα έκανε ξανά ένα τόσο μεγάλο άλμα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ