Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκη κόντρα σε απουσίες και ιό…

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Αμαρουσίου απέναντι στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό με 2-3 σετ για την πρώτη αγωνιστική των play-off της Volley League.

Ο Δικέφαλος κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς τους Εβάντρο, Κουμεντάκη και Καπετανίδη οι οποίοι έμειναν στη Θεσσαλονίκη και σε καραντίνα λόγω covid-19. Στο πρώτο σετ ο Νίκολα Ματιάσεβιτς κράτησε στον πάγκο τον αποδεδειγμένα και βάσει αριθμών καλύτερό του παίκτη Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις. Έτσι οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα και έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στους 6 πόντους(20-14) για να κλείσουν το σετ στο 25-17 και να προηγηθούν με 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο κόουτς των ασπρόμαυρων έριξε στο παιχνίδι τον Βέλγο διαγώνιο ο οποίος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του και με δικούς του πόντους κρατούσε τον ΠΑΟΚ μαζί στο σκορ με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 22-22. Σε εκείνο το σημείο με 3 συνεχόμενους πόντους οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν το σετ με 22-25 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Στην αρχή του τρίτου σετ οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν με 13-8 αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν και με σερί 1-8 πέρασαν μπροστά με 14-16. Το σετ πήγε έτσι μέχρι το τέλος του που βρήκε τους ασπρόμαυρους νικητές με 18-25 και έτσι έγινε το 1-2.

Το τέταρτο σετ ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν(11-9, 11-13). Σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Βαν Ντε Ντρις πέτυχε συνεχόμενους πόντους από τη θέση του σερβίς και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και πήρε διαφορά 3 πόντων(20-17) και τελικά πήρε το σετ με 25-19 και οδήγησε το ματς στο τάι-μπρέικ.

Εκεί οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και έδειχναν κοντά στη νίκη και με καλύτερη ψυχολογία, ειδικά όταν πήραν διαφορά 3 πόντων με το σκορ στο 12-9. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όμως έβγαλαν ψυχή στη συνέχεια και με 4 αναπάντητους πόντους έκαναν το 14-16 και το 2-3 στα σετ, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη, από ψυχολογικής άποψης περισσότερο, κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Καλύτεροι από τους νικητές ο συνήθης ύποπτος Βαν Ντε Ντρις αλλά και ο Μενέλαος Κοκκινάκης που εξ ανάγκης αγωνίστηκε στη θέση του διαγώνιου. Από τους πράσινους ξεχώρισαν οι Ανδρεόπουλος, Τσάσιτς, και Ραγκέλ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ