Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξανά οι μονομάχοι στην αφετηρία

Καλησπέρα και καλή αρχή να ευχηθώ στο νέο site. Στην ανάλυση μου για τη 2η αγωνιστική σε play off και play out περιλαμβάνονται αγώνες με τεράστιο ενδιαφέρον που αναμένεται να αποδειχθούν καθοριστικοί για τη συνέχεια των μίνι πρωταθλημάτων. Ας μελετήσουμε , λοιπόν, πιο διεξοδικά τους 7 αγώνες του διημέρου.

 

 

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Για ακόμα ένα παιχνίδι η Ένωση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων , χάνοντας σχετικά εύκολα στο ντέρμπι δικεφάλων με 3-1 και μοιραία έμεινε πίσω στη μάχη της 2ης θέσης. Νιώθει πλέον την καυτή ανάσα του Παναθηναικού που καραδοκεί να κλέψει τη 4η θέση και το τελευταίο ευρωπαικό εισιτήριο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τρίζει η καρέκλα του Μανόλο Χιμένεθ , ύστερα από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και πλέον κάθε αγώνας είναι τελικός. Θα κυνηγήσει τη νίκη απέναντι στους ερυθρόλευκους για να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Δύσκολα θα προλάβει ο Τσιγκρίνσκι (στόπερ), εκτός ο χαφ Σακχόφ και ο Σιμόες (αμυντικό χαφ).

Παρά την υπερπροσπάθεια του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός υπερκέρασε το εμπόδιο του Άρη με σκορ 1-0 και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Το μυαλό του βρίσκεται και στο κύπελλο , όπου στα ημιτελικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Βάλσαμο η διακοπή για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μόνη απουσία ο τιμωρημένος Λαλά (δεξί μπακ).

Εκτίμηση: H ΑΕΚ για να έχει τύχη, θα πρέπει να αφήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στον Ολυμπιακό , ώστε να αιφνιδιάσει. Θα ρισκάρω στο over του 2,20.

 

 

 

Άρης – Αστέρας Τρίπολης : Προβλημάτισαν οι κίτρινοι με την επιθετική τους ανυπαρξία στο Γεώργιος Καραισκάκης και παρά το γεγονός πως για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε με παίχτη παραπάνω , η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατόρθωσε να πάρει κάτι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για νίκη κόντρα στον αξιόμαχο και δυσκολοκατάβλητο Αστέρα , που έστω και νοερά παραμένει κοντά στις ευρωπαικές θέσεις. Οι απουσίες μέσα στη διακοπή περιορίστηκαν για τον Άρη με τους Κάτσε (χαφ) και Μπελανουάν (στόπερ) να παραμένουν στα πιτς.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Αστέρας , κατάφερε με πάθος και καρδιά να γυρίσει το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναικό και το τελικό 2-2 , δημιουργεί μια αχτίδα ελπίδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο -5 από τη 4η θέση, θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση αν θέλει να διεκδικήσει την Ευρώπη. Παραμένει αήττητος στις 7 τελευταίες εξόδους του. Χωρίς απουσίες οι Αρκάδες θα παραταχθούν στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Εκτίμηση: Παρ’ ότι ο Άρης είναι η πιο σταθερή ομάδα πλην του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα , ο άσσος στο 1.50 δε με συγκινεί . Επομένως, με δεδομένο ότι δε θα μπουν πολλά γκολ, ο άσσος σε συνδυασμό με το under 3,5 τέρματα στο 2,05 αποκτά στοιχηματική αξία.

 

 

Παναθηναικός – ΠΑΟΚ : Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναικός στη Τρίπολη, όπου πλήρωσε την αναίτια οπισθοχώρηση του μετά το 0-2 και το τελικό 2-2 του αφήνει ,αναμφίβολα, πικρή γεύση. Η διακοπή βοήθησε στο να αποθεραπευτούν αρκετοί τραυματίες της ομάδας και πλέον μπαίνει πιο δυνατά και αποφασιστικά στη τελική ευθεία των αγώνων. Σε απόσταση βολής από τη 4η ΑΕΚ , θα επιδιώξει τη νίκη κόντρα στο σύμμαχο του ΠΑΟΚ για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της Ευρώπης. Πάντα εκτός οι Βέλεθ (στόπερ), Σανκαρέ (χαφ) και Κουρμπέλης (χαφ).

Καλή εμφάνιση μετά από καιρό για το δικέφαλο του Βορρά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ , που απέφερε την επικράτηση με 3-1 στη Θεσσαλονίκη. Προβληματίζει το μίνι ντεφορμάρισμα του Τζόλη , που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επίθεσης του ΠΑΟΚ στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.  Στόχος το τρίποντο στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναικό για να παραμείνει σε απόσταση από τον Παναθηναικό στη μάχη της τετράδας. Απών ο Μιχάι (στόπερ).

Εκτίμηση: Oμάδες που παραδοσιακά δέχονται γκολ , δεν είναι άξιες εμπιστοσύνης για ποντάρισμα. Συνεπώς , το γκολ γκολ στο 1.95 κρίνεται value bet.

 

 

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης : Ήττα στα Γιάννενα για του άνευρο και τουρίστα Ατρόμητο , που είχε στη διακοπή το περιθώριο να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Μέσα στη βδομάδα, είχαμε μια ανατροπή με τον κύριο Σπανό να ανακοινώνει πως θα παραμείνει στο διοικητικό τιμόνι , ώστε να αποφευχθούν οι όποιοι κραδασμοί στο εσωτερικό της ομάδας. Με 28 βαθμούς θα χρειαστεί σίγουρα μια ακόμα νίκη μέχρι το τέλος για να σώσει το τομάρι. Δεν έχει κερδίσει φέτος τον Απόλλωνα σε δυο αναμετρήσεις(μια ισοπαλία και μια ήττα) . Τέλος η σεζόν για Κιβρακίδη (δεξί μπακ).

Γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα των play out από τη Λάρισα με 2-0 και γνωρίζει καλά πως τίποτα δε τελείωσε ακόμα . Το ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στην ελαφρά ταξιαρχία δεν ήταν και το καλύτερο . Κανείς δεν εφησυχάζει και θα αναζητήσει το θετικό αποτέλεσμα με τους Περιστεριώτες. Μοναδική απώλεια ο μπακ-χαφ Βιτλής.

Εκτίμηση : Αμφότεροι με 28 βαθμούς ψάχνουν λίγους ακόμα για να σωθούν μια ώρα αρχύτερα. Ένα βολικό χηνάρι δε θα τους έβλαπτε καθόλου. Στα 3 φράγκα η ισοπαλία.

 

 

 

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννενα : Στην πρεμιέρα λίγο έλειψε να χάσει από τον αδιάφορο Βόλο και το τελικό 0-0 αποδεικνύεται λυτρωτικό προς ώρας. Τελικός ο αγώνας με τους Γιαννιώτες που έχουν και το μυαλό τους στα ημιτελικά του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ενδεχομένως να προχωρήσουν σε ροτέισον. Στην προτελευταία θέση με 20 βαθμούς , οφείλει να γκαζώσει για να γλυτώσει. Εκτός οι Σωτηρίου (κίπερ) , Γιαννούλης (στόπερ) , Γκουζμάν (χαφ) , Γιάννου (φορ) , Τσιλιανίδης (εξτρέμ) και Ναμπί (χαφ).

Τρίτη σερί νίκη για τους Ηπειρώτες , πάλι με το ίδιο σκορ 1-0 επικράτησε αυτή τη φορά του Ατρομήτου και ουσιαστικά σφράγισε την παραμονή της στην κατηγορία . Με 34 βαθμούς , ίσως πάει στην Κρήτη για τουρισμό. Σκέφτεται πλέον τα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για τους 4 του κυπέλλου. Αμφίβολος ο Κρίζμαν (φορ) , Εραμούσπε (στόπερ) και Σιόντης (αμ.χαφ).

Εκτίμηση: Παιχνίδι ζωής και θανάτου για τον ΟΦΗ . Σε διαφορετική περίπτωση πλην της νίκης , ο υποβιβασμός θα γίνει πιο ορατός από ποτέ. Θα ρισκάρω στον άσσο του 2,20 και ο θεός βοηθός.

 

 

Λαμία – Βόλος : Aνέλπιστα εύκολη νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με 3-0 και με 26 βαθμούς βρίσκεται στο +6 από το μπαράζ υποβιβασμού. Θα κυνηγήσει μια ακόμα νίκη απέναντι στον αδιάφορο Βόλο για να ησυχάσει μια και καλή. Χωρίς απουσίες ο Γρηγορίου.

Χωρίς κίνητρο θα αγωνιστεί στα play out ο Βόλος , καθώς με 34 βαθμούς δεν πρόκειται να κινδυνεύσει στη μάχη των μελλοθάνατων. Έπαιξε όλη τη χρονιά ακομπλεξάριστο ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες και ανταμείφθηκε με μια άνετη παραμονή.  Τιμωρημένος ο Μπαριέντος (χαφ).

Εκτίμηση: Αν και αδιάφορος ο Βολος , παραμένει εξίσου επικίνδυνος  και χρειάζεται προσοχή . Η Λαμία δε τρώει εύκολα γκολ , αλλά δε σκοράρει και εύκολα.Θα αποφύγω σημείο . Τα 2-3 τέρματα είναι μια ασφαλής επιλογή.

 

 

Λάρισα – Παναιτωλικός : Μπήκε αποφασιστικά η ΑΕΛ στην πρεμιέρα των play out και πήρε το sculp του Απόλλωνα σχετικά εύκολα. Παθιασμένη και με ξεκάθαρη τακτική , ήξερε απ’ την αρχή πως θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Το 2-0 στη Ριζούπολη κρίνεται απόλυτα δίκαιο. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κερδίσει ακόμα, διότι παραμένει ουραγός με 19 βαθμούς και θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στον αποψινό της αντίπαλο. Εκτός ο Ζίζιτς (στόπερ) και Σπάρβ (αμυντικό χαφ).

Κάκιστη εμφάνιση για τον Παναιτωλικό, ίσως στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν. Πλέον , θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις εκτός έδρας και παράλληλα να έχει το νου του και στους υπόλοιπους μονομάχους της κατηγορίας . Η ήττα με 0-3 από τη Λαμία ήρθε φυσιολογικά με τους φιλοξενούμενους να έχουν τρομερά ποσοστά ευστοχίας (3/5 τελικές προσπάθειες βρήκαν στόχο). Αναμφίβολα , στα εκτός έδρας παιχνίδια παρουσιάζεται αδύναμος και χωρίς έμπνευση. Εκτός οι Μπαρμπόσα (εξτρέμ) , Ματσόλα (φορ) , Λιάβας (μπακ -χαφ) , Τζανακάκης (δεξί μπακ).

Εκτίμηση :Αποφασισμένη πλέον η ΑΕΛ , μπορεί σαν σίφουνας να στείλει τον αντίπαλό της στους 5 ανέμους χωρίς οίκτο. Ο Παναιτωλικός δε δείχνει τούτη τη στιγμή έτοιμος να αποφύγει το μοιραίο. Άσσος στο 1,95 για τους Θεσσαλούς.

 

Καλή μας επιτυχία.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ