Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Binotto – Ελπίζουμε ο κινητήρας του 2022 να γίνει σημείο αναφοράς

Τα προβλήματα στον κινητήρα της Ferrari το 2020 οδήγησαν την ομάδα να δημιουργήσει νέα κινητήρια μονάδα για το 2021. Και ενώ το πρόβλημα έχει “βελτιωθεί σίγουρα” σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto, η Ferrari θα παρουσιάσει μια ακόμη νέα μονάδα ισχύος για το 2022, καθώς θέλει να διεκδικεί τις πρώτες θέσεις του grid.

Με τα δύο μονοθέσια να είναι σχεδόν 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Poleman Lewis Hamilton το 2020, ο αγώνας του 2021 λίγους μήνες αργότερα, έδειξε την μεγάλη βελτίωση του κινητήρα της SF21, καθώς ο Charles Leclerc είχε περίπου 6 δέκατα διαφορά από τον Poleman Max Verstappen εκκινώντας από την τέταρτη θέση, με τον Binotto να δηλώνει ικανοποιημένος από το μονοθέσιο και τον κινητήρα με τον Leclerc να τερματίζει στην έκτη θέση και τον Sainz να τερματίζει στην όγδοη θέση.

“Σίγουρα η μονάδα ισχύος έχει βελτιωθεί και χαίρομαι που βλέπω επίσης ότι η Alfa Romeo και η Haas προχώρησαν”, δήλωσε ο Binotto. “Νομίζω ότι από την πλευρά μας, βελτιώσαμε όλους τους τομείς που ήταν αδύναμοι. Αεροδυναμικά είναι σίγουρα καλύτερο όσον αφορά την συμπεριφορά, αλλά η μονάδα ισχύος, το μονοθέσιο, συνολικά, όπου ήταν δυνατόν να κάνουμε βελτιώσεις, προσπαθήσαμε να τις πραγματοποιήσουμε.”

Παρά τα κέρδη αυτής της σεζόν, ο απώτερος στόχος της Ferrari είναι να διεκδικεί τις πρώτες θέσεις από την Red Bull και Mercedes. Ο Binotto παραδέχτηκε ότι, παρά την πρόοδο που είχε σημειώσει η Ferrari από το 2020 έως το 2021, έπρεπε να γίνουν ακόμη πολλά, με το Maranello να έχει ξεκινήσει μια νέα μονάδα ισχύος για την νέα σεζόν, σε συνδυασμό με την αλλαγή κανονισμών της Formula 1 από το 2022.

“Θα έλεγα ότι έχουμε έλλειψη σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Binotto, όταν ρωτήθηκε ποιες βελτιώσεις θα ήθελε να δει ακόμη στην ομάδα του. «Νομίζω ότι εξακολουθούμε να υστερούμε στον κινητήρα, λιγότερο από πριν, όμως το κενό έχει κλείσει και νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά.”

“Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο, όταν θα έχουμε και πάλι μια νέα μονάδα ισχύος, θα μπορέσουμε να διεκδικούμε τις πρώτες θέσεις. Επίσης, αεροδυναμικά θα έχουμε ένα νέο πακέτο. Αλλά τώρα οι διαφορές είναι πιο κοντά. Το πιο σημαντικό είναι ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση με τα σωστά εργαλεία και αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς στο μέλλον.”

Η σχετικά καλή αρχή της Ferrari της σεζόν βρίσκει την ομάδα στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά το πρώτο αγώνα, δύο θέσεις πάνω από εκεί που τερμάτισε το 2020.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ