Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο πολύτιμος κύριος Μαουρίτσιο

Όταν τον βλέπεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο να αγωνίζεται, δεν σου έρχεται άλλη λέξη πέρα από μία “Μαέστρος”. Ο λόγος για τον Μαουρίτσιο Ζοσέ ντα Σιλβέιρα Τζούνιορ, τον παίκτη που ηγείται της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού και έχει τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί φέτος αλλάζοντας από Κυριακή σε Κυριακή καμιά φορά παρτενέρ, άλλες φορές ελέω τακτικής ανάγκης, άλλες πάλι λόγω προβλημάτων τραυματισμών, χωρίς καμιά αμφιβολία όμως έγινε το σημείο αναφοράς της πράσινης ανάπτυξης.

Όταν άκουσαν την μεταγραφή του το καλοκαίρι, πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν επιφυλακτικοί. Άργησε να μπει στα επίσημα παιχνίδια του Παναθηναϊκού (ντεμπούτο με τα πράσινα απέναντι στον Βόλο τις 24 Οκτωβρίου), αλλά από τις πρώτες του εμφανίσεις έδειξε ότι δεν έχει αδειάσει ποδοσφαιρικά, όπως ενδεχομένως να πίστεψαν στον ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί και θέλει να δώσει κι άλλα,με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να βλέπει έναν ηγέτη στην μεσαία γραμμή που του έλειπε τα τελευταία χρόνια.

Αν οι πράσινοι κρατήσουν τον Βραζιλιάνο μέσο στο ρόστερ τους του χρόνου, μαζί με τον αρχηγό Δημήτρη Κουμρπέλη, τον έμπειρο Γιουνούς Σανκαρέ και τον εξελίξιμο Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, θα έχουν ένα μεστό και γεμάτο κέντρο που θα βοηθήσει την ομάδα να ανέβει επίπεδο και αν ο Παναθηναϊκός βγει στην Ευρώπη, θα μπορεί να επιστρέψει στις καλές πορείες που έχουν λείψει τόσο πολύ από τον κόσμο του.

Όπως και να έχει ο Μαουρίτσιο, με τα παιχνίδια που κάνει φέτος στο τριφύλλι έχει κερδίσει τον τίτλο του ηγέτη της ομάδας, αφού το 90% των επιθέσεων περνάνε από τα πόδια του και στις περισσότερες οι μεταβιβάσεις του είναι καταλυτικές για τις πράσινες επιθέσεις ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όταν κουράζεται, η ανάπτυξη των πρασίνων στερεύει από ιδέες και φαντασία.

Κατά την γνώμη μου θυμίζει έναν άλλον αγαπημένο βραζιλιάνο μέσο που ήρθε στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο, κι αυτός είναι ο Μαρτσέλο Μάτος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ