Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Η ομάδα των Ιωαννίνων συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και στο πρώτο ημίχρονο μπλόκαρε τα ατού των ερυθρολεύκων, ενώ είχε και σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα Λοντίγκιν. Ο τελευταίος πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στο 11′ σε σουτ του Χασάν μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να απαντήσει λίγα λεπτά αργότερα ο ομόλογός του Σα στην απέναντι εστία σταματώντας προσπάθεια του Μιλιντσεάνου. Το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις ο Εραμούσπε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο δόθηκε με τη βοήθεια του VAR.

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες πίεσαν περισσότερο αλλά πιο κοντά στο γκολ και το 2-0 έφτασαν οι γηπεδούχοι με τον Μιλιντσεάνου αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και το σκορ δεν άλλαξε. Για να φτάσουμε στο 73′ όταν ο Χασάν ισοφάρισε με πολύ όμορφο ψαλιδάκι ύστερα από ασίστ του Φορτούνη. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα άγγιξαν το 1-2 λίγα λεπτά αργότερα αλλά ο Λοντίγκιν σταμάτησε τον Ελ Αραμπί. Την τελευταία ευκαιρία του ματς είχε ο ΠΑΣ αλλά ο Καρτάλης έστειλε την μπάλα άουτ.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο αν και θα μπορούσε να υπάρξει νικητής βάσει της εικόνας του αγώνα. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 27 Απριλίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Παμλίδης (87’ Μπρένερ), Καρτάλης (90’+3′ Λιάσος), Ελευθεριάδης (81’ Πανουργιάς), Μιλιτσεάνου (81’ Κάργας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα, Παπασταθόπουλος (46’ Χολέμπας), Λαλά (46’ Ανδρούτσος), Καμαρά (69’ Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (61’ Μασούρας), Φορτούνης, Μπρούμα (69’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ