Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνήθως τον ξελασπώνουν οι μέσοι (Videos)

Από τον Μάρτιο του 2017 και συγκεκριμένα στις 19 του μήνα, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει απέναντι στον Ολυμπιακό 6 γκολ. Κοινό χαρακτηριστικό;;; όλα αυτά τα γκολ σημειώθηκαν από τους μέσους της ομάδας και όχι από τους επιθετικούς της. Ο τελευταίος φορ των πρασίνων που σκόραρε απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, δεν είναι άλλος από τον Μάρκους Μπεργκ.

Από τότε ο Παναθηναϊκός σκόραρε σε 10 παιχνίδια, 6 γκολ και κανένα από αυτά δεν ήταν από την αιχμή του δόρατος. Στην ομάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν οι σκόρερ των τεσσάρων από αυτά. Να τους πάρουμε ιστορικά, τον Οκτώβριο του 2017 (ανήμερα της εθνικής μας εορτής) ο Λούκας Βιγιαφάνιες χάριζε την νίκη στην ομάδα με 1-0.

Την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός, σε μια μεταβατική χρονιά, σκοράρει και φεύγει με την ισοπαλία μέσα από τον Γεώργιος Καραϊσκάκης με τον Άντονι Μουνιέ να χρίζεται σκόρερ από τα έντεκα βήματα.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ο Παναθηναϊκός καταφέρνει και πάλι να φύγει αήττητος από την καυτή έδρα των ερυθρόλευκων, αυτή τη φορά με τον Εργκύς Κάτσε να πετυχαίνει ένα φανταστικό γκολ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Την επόμενη σεζόν οι πράσινοι σκοράρουν, στην εντός έδρας αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στους ερυθρόλευκους με τον Γιοάν Μολό να παίρνει την εντολή να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Τα τελευταία δυο τέρματα που σημείωσε το τριφύλλι είναι τα φετινά (μετά από 4 στείρα παιχνίδια απέναντι στους ερυθρόλευκους), την 22η αγωνιστική της Super League και την νίκη με 2-1. Τα γκολ είχαν σημειώσει οι Μαουρίτσιο και Σανκαρέ.

Μένει να δούμε αν αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί και στα φετινά Play-off ή αν ο φορμαρισμένος Φεντερίκο Μακέντα (μετρά 4 γκολ στα τελευταία 3 παιχνίδια), θα καταφέρει να σκοράρει και να σπάσει αυτό το σερί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ