Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Την ξέρανε… στο 94′!!!

Με τον Τόμας Μουργκ να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την νίκη με 1-0 απέναντι στην ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων

 

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν την κατοχή της μπάλα και να φτάνουν με άνεση μέχρι την περιοχή του Πασχαλάκη. Με την πάροδο του χρόνου οι «κιτρινόμαυροι» φάνηκαν περισσότερο απειλητική, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να σταματάει τις επικίνδυνες προσπάθειες των Λόπες και Ολιβέιρα. Από το ημίωρο και μετά, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ισορροπήσει την εικόνα του αγώνα, αναγκάζοντας την ΑΕΚ σε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Στο 43ο λεπτό μάλιστα, ο Τζόλης θα μπορούσε να σκοράρει μετά το τραγικό λάθος του Τσιντώτα,  χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Έτσι το ισόπαλο 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, συνοδεύοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την επιστροφή, ο ρυθμός του αγώνα ήταν σε αργό τέμπο, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές στις αμυντικές τους γραμμές. Με την αναμέτρηση να είναι άκρως ισορροπημένη, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καλές στιγμές μέχρι τα μισά του ημιχρόνου. Μπαίνοντας στο τελευταίο ημίωρο τόσο ο Πάμπλο Γκαρσία όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησα να ανακατεύουν την… τράπουλα, με την εικόνα της αναμέτρησης να μην αλλάζει, πράγμα που είχε ως συνέπεια την έλλειψη ευκαιριών. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η ΑΕΚ προσπάθησε να δώσει ρυθμό, παίρνοντας μάλιστα το ρίσκο να πιέσει την αντίπαλη άμυνα, χωρίς ωστόσο κάτι περισσότερο. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ισόπαλο 0-0 θα μείνει μέχρι το τέλος, ο Τόμας Μουργκ που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 92’ στην τελευταία φάση του αγώνα, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νταντσένκο, Λόπες, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Γκαρσία, Μάνταλος (88′ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (68’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (64’ Σοάρες), Μπάμπα, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64’ Ουάρντα), Τζόλης (91′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ (73’ Σφιντέρσκι).

 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ