Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μέσα έπαιζαν και έξω ξημέρωνε…

Πέρασαν κάτι παραπάνω από 70 χρόνια (6 Ιανουαρίου 1951), από εκείνο το βράδυ όπου διεξήχθη (στο NBA) ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας στην ιστορία του Μπάσκετ.

Οι Ρότσεστερ Ρόγιαλς σε αυτό τον «μαραθώνιο» αγώνα αντιμετώπισαν στην έδρα τους, τους Ιντιανάπολις Ολίμπιανς.Το τέλος των πρώτων 12 λεπτών βρήκε προηγούμενους τους Ολίμπιανς με 10-20, ενώ στη συνέχεια οι Ρόγιαλς ανέβασαν στροφές & με επιμέρους 23-18 μείωσαν τη διαφορά στο 33-38.Η 3η περίοδος έληξε 53-57 και η κανονική διάρκεια 65-65.

Ακολούθησαν έξι παρατάσεις στο ματς για να κερδίσουν οι Ολίμπιανς με 75-73, χάρη σε ένα καλάθι του Ραλφ Μπέαρντ στα τελευταία δευτερόλεπτα της 6ης αυτής παράτασης.

Θα αναρωτιέστε τώρα… πως μπήκαν μόνο 18 πόντοι σε 6 παρατάσεις; Υπάρχει εξήγηση, αφού σχεδόν σε κάθε επίθεσή τους, οι 2 ομάδες κρατούσαν την μπάλα στα χέρια τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης.Αυτό έφερε την γκρίνια των θεατών και εδώ που τα λέμε λογικό να βαρεθούν.Πάλι καλά που το χρονόμετρο της επίθεσης ήταν από τότε στα 24 και όχι στα 30, όπως ήταν παλιά στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ.

Αυτός ο απίστευτος αγώνας των 78 λεπτών είχε και ένα ασύλληπτο στατιστικό, μιας και εκτελέστηκαν 75 βολές, ενώ τα σουτ ήταν μόλις 34!!

Λόγω της τεράστιας διάρκειας του αγώνα με τους Ρότσεστερ Ρόγιαλς, οι Ολίμπιανς έχασαν το τρένο για το Σικάγο όπου θα έδιναν τον επόμενο αγώνα τους.Αναγκάστηκαν λοιπόν, να μεταβούν στο Ντιτρόιτ & από εκεί να πετάξουν με πτήση τσάρτερ για το Ιλινόις.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ