Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Νικητής χωρίς Εθνικό Ύμνο

Πέρασαν σχεδόν 65 χρόνια που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στο Λονδίνο για 1η φορά το διάσημο βιβλίο των ρεκόρ, που ακούει στο όνομα Γκίνες.Με την ευκαιρία αυτή, θα σας παρουσιάσουμε ένα αξιοσημείωτο γεγονός που συγκαταλέγεται στα ρεκόρ γκίνες, το οποίο συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ο Φεχαΐντ Αλ-Ντεχανί έγινε ο 1ος αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων που κέρδισε Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της σκοποβολής (διπλό τραπ), χωρίς να εκπροσωπεί κάποια χώρα (συμμετείχε σαν ανεξάρτητος αθλητής) & χωρίς να ακουστεί ο εθνικός ύμνος του Κουβέιτ.Αυτό συνέβη επειδή η χώρα του είχε αποκλειστεί από τη ΔΟΕ, λόγω κυβερνητικών παρεμβάσεων στην Ολυμπιακή Επιτροπή της.

Έτσι ο σκοπευτής από το Κουβέιτ έγινε ο πρώτος ανεξάρτητος αθλητής στην ιστορία του θεσμού που κατακτά την κορυφή & συγχρόνως η αιτία να ακουστεί για 1η φορά σε αγώνισμα στην απονομή των μεταλλίων, ο υμνος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρώτη φορά επίσης που υψώθηκε και πιο ψηλά από όλες, η σημαία με το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία έχει 5 συμπλεκόμενους μεταξύ τους κύκλους χρώματος μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου & κόκκινου σε ένα λευκό υπόβαθρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ