Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το λες άνετα… τσίρκο Medrano!

Tα πλέι οφ του πρωταθλήματος του 2002 στη Μαδαγασκάρη, έμειναν στην ιστορία του ποδοσφαίρου καθώς η Αντεμά κέρδισε την Εμίρν με 149-0!! Ναι καλά διαβάσατε το σκορ, δεν έγινε λάθος, δεν μπήκε κάποιο παραπανίσιο νούμερο.

Τώρα θα πείτε δεν κέρδισε απλά την Εμίρν, αλλά την έκανε σμπαράλια.Ούτε αυτό συνέβη όμως.Οι ηττημένοι ρεζίλεψαν τους εαυτούς τους, πετυχαίνοντας 149 αυτογκόλ, κατόπιν εντολή του προπονητή τους.

Όλα αυτά έγιναν γιατί στο προηγούμενο ματς, ο σύλλογος της Εμίρν θεώρησε τεράστια αδικία το εις βάρος τους πέναλτι, στις (υπερβολικές) καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής της αναμέτρησης, με το πέναλτι να γίνεται γκολ και τις 2 ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2.Έτσι αποφάσισαν (σαν ένδειξη διαμαρτυρίας) στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ να βάλουν όσα περισσότερα γκολ μπορούνε στο τέρμα τους (χωρίς να ακουμπήσουν την μπάλα οι αντίπαλοι), αναγκάζοντας τους φιλάθλους να θυμώσουν & να ζητάνε τα χρήματα τους πίσω από τους υπαλλήλους του γηπέδου.

Οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας τιμώρησαν τον προπονητή της Εμίρν με 3 χρόνια αποκλεισμό από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.Την ίδια ποινή είχαν και 4 παίκτες της ομάδας, αλλά μόνο για 3 μήνες.Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές και των 2 ομάδων τη γλίτωσαν με επίπληξη και ενημερώθηκαν για σοβαρές κυρώσεις αν εμπλέκονταν ξανά στο μέλλον σε ανάλογες ιστορίες, ενώ ο διαιτητής δεν τιμωρήθηκε.

Ανάλογο σκορ δεν πρόκειται να ξαναδούμε στο άθλημα, καθώς είναι αδύνατο μία ομάδα να σημειώνει 1,6 αυτογκόλ ανά αγωνιστικό λεπτό.

Σίγουρα θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, γιατί δεν έβαλαν στρόγυλλα 150 γκολ, ώστε να είναι πιο όμορφο στο μάτι αυτό το φοβερό ρεκόρ…

Εμάς πάλι μας θυμίζει εκείνο με τα σουβλάκια που παραγγέλνει ο άλλος 149 σουβλάκια και του λέει ο σουβλατζής να τα κάνω 150; Όχι ρε συ, ποιος θα τα φάει όλα αυτά…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ