Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ντι Κάπριο έγινε τοξοβόλος

Νέα καριέρα στην τοξοβολία αποφάσισε να ξεκινήσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.Ο πασίγνωστος ηθοποιός (κυρίως από τον Τιτανικό) θέλησε να ασχοληθεί με ένα σπορ, που του άρεσε από παιδί.

Σαν 2 σταγόνες βροχής, έτσι μοιάζετε εσείς…

Σαν 2 σταγόνες νερού, κομμάτια εσείς του ουρανού!

Φοβερή ομοιότητα ε; Κι όμως… ο κύριος που κρατάει το τόξο είναι ο Αμερικανός τοξοβόλος, Μπρέιντι Έλισον.Στο μόνο που διαφέρουν οι δύο τύποι (μέχρι και ίδια καταγωγή έχουν) είναι η ηλικία, καθώς ο Έλισον είναι 31 & ο Ντι Κάπριο 45.

Πάντως ο Έλισον είναι απ’ τους καλύτερους στο άθλημα του, το οποίο χωρίζεται σε 2 κατηγορίες τόξων, τα σύνθετα & τα ολυμπιακά τόξα.Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μία κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του και η απόσταση στην οποία διαγωνίζεται αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα.

Οι επίσημες αποστάσεις για την κατηγορία των γυναικών είναι 70, 60, 50 και 30 μέτρα, ενώ για τους άντρες 90 μέτρα, 70, 50 και 30.Όσο για τον στόχο της τοξοβολίας αποτελείται από 10 κύκλους, 5 διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο, κόκκινο, μπλε, μαύρο, άσπρο) κατά σειρά από μέσα προς τα έξω.Σε όποιον κύκλο καταφέρει να στείλει ο αθλητής το βέλος, θα βαθμολογηθεί και αναλόγως.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ