Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΟ Θήρας στον τελικό!

Έγιναν σήμερα(10/4) οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών και τα δύο εισιτήρια πήραν ο ΠΑΟΚ και ο ΑΟ Θήρας. Συναρπαστικοί και οι δύο αγώνες με βόλεϊ υψηλού επιπέδου απέδειξαν για άλλη μια φορά την άνοδο του αθλήματος στη χώρα μας και τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει. Να σκεφτεί κανείς ότι εκτός final 4 έμεινε ο πολυπρωταθλητής Ολυμπιακός ο οποίος ηττήθηκε στην προηγούμενη φάση από την ομάδα της Σαντορίνης.

Στο ματς που τελείωσε πρώτο χρονικά, αφού και τα δύο είχαν ίδια ώρα έναρξης(18:00) βρέθηκαν αντιμέτωποι ΠΑΟΚ και Άρης στο ΕΑΚ Μίκρας σε ένα κλασικό ντέρμπι της συμπρωτεύουσας. Το πρώτο σετ είχε έντονο ενδιαφέρον με τις γηπεδούχες παίκτριες του Τάκη Φλώρου να επικρατούν τελικά με 25-20 και να κάνουν το 1-0. Στο δεύτερο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική με την ομάδα του Άρη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της και να το παίρνει με χαρακτηριστική άνεση με σκορ 13-25. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισορρόπησε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες έφτασαν ισόπαλες στους 19 πόντους. Οι ασπρόμαυρες βρήκαν τις λύσεις και κέρδισαν το σετ 25-20 και πήραν το προβάδισμα στα σετ. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ οι κιτρινόμαυρες έδειξαν να μένουν από δυνάμεις και έτσι το τέλος του σετ βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 25-11 και τις παίκτριές του να πανηγυρίζουν έντονα τη μεγάλη πρόκριση, η οποία να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη στη σχετικά σύντομη ιστορία του τμήματος.

Ο άλλος ημιτελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΟ Θήρας που διεξήχθη στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, είχε συναρπαστική εξέλιξη και σίγουρα δεν προσφερόταν για καρδιακούς. Από το ξεκίνημα φαινόταν ότι θα βλέπαμε ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι σε όλο το πρώτο σετ το οποίο τελείωσε με σκορ 28-26 υπέρ της Θήρας. Το δεύτερο σετ είχε και αυτό εντυπωσιακή εξέλιξη και κρίθηκε ξανά στην “παράταση” υπέρ των πρασίνων με σκορ 27-25 και έγινε το 1-1 στα σετ. Το τρίτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στο τριφύλλι που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις παίκτριες της Θήρας. Η διαφορά έφτασε μέχρι το +9 με τελικό σκορ 25-17 και τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα στα σετ με 2-1. Στο τέταρτο σετ η Θήρα ξεκίνησε καλύτερα(6-3) με τις πράσινες να ισοφαρίζουν(10-10) και τελικά το σετ κατέληξε στην ομάδα της Σαντορίνης με 25-18 και να οδηγούμαστε στο τάι-μπρέικ. Εκεί η ομάδα του νησιού προηγήθηκε με 7-4 και έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος παίρνοντας το σετ με 15-11 και τη μεγάλη πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Η έδρα του τελικού θα ορισθεί από την ΕΟΠΕ τις επόμενες ημέρες ενώ θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή(16/4).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ