Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

«Η Κύπρος έχει βάλει τα γυαλιά στην Ελλάδα ποδοσφαιρικά πολλές φορές»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Σπύρος Λιβαθηνός μίλησε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή της Κύπρου, αναφέροντας επίσης και την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Η Κύπρος έχει βάλει τα γυαλιά στην Ελλάδα, ποδοσφαιρικά, πολλές φορές. Οι πορείες των ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωσης αλλά και η οργάνωση που υπάρχει στο νησί είναι πολλά πράγματα που έφεραν αποτελέσματα».

Για το ξεκίνημα του στην Κύπρο είπε: «Ήταν φίλος μου ο Ντίνος Λευκαρίτης και με έπεισε να έρθω. Ο Πεζοπορικός είχε μεγάλα ονόματα τότε. Τότε είχα προτάσεις από μεγάλες ομάδες της Ελλάδας αλλά δεν ήθελα να φορέσω άλλη φανέλα εκτός του Παναθηναϊκού και όταν τους ανακοίνωσα ότι θα έρθω στην Κύπρο δεν το περίμενε κανείς, τους έκανε μεγάλη εντύπωση. Άλλο πράγμα να παίζεις σε μία ομάδα που πρωταγωνιστείς και άλλο σε μία ομάδα που δεν την υπολογίζει κανείς και εμείς πήραμε πρωτάθλημα που διεκδικούσαν οι δύο μεγάλες δυνάμεις ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα, ήταν μεγάλο επίτευγμα. Ήρθα ως παίκτης τότε και μετά στην ΑΕΚ ως προπονητής και απέτυχα δεν ντρέπομαι να το πω. Όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο είναι δύσκολο όλοι το ξέρουμε».

«Είδα το γήπεδο της ΑΕΚ και ξετρελάθηκα, τότε εγώ έμενα στην Λάρνακα και δεν έφευγα πολύ από την πόλη. Επίσης η γυναίκα μου έπαιξε βόλεϊ στον Πεζοπορικό, ερχόταν για τα παιχνίδια και έφευγε. Αγαπάω την Κύπρο θα ήθελα να ζήσω εκεί αν μπορούσα».

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Οι ομάδες, αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, στην Ευρώπη δεν πάνε καλά και αυτό είναι ένα θέμα. Αλλά τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να τις επαναλάβει άλλη ομάδα. Η Ελλάδα στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και σε Εθνικό επίπεδο έχει μείνει πολύ πίσω».

Για τις ένδοξες στιγμές της καριέρας του: «Έκανα προπονήσεις με τα παιδιά του Γουέμπλεϊ και αργότερα έπαιξα μαζί τους. Στον Παναθηναϊκό ξεκίνησα να παίζω ως επιθετικός, αργότερα ένας προπονητής μου με έβαλε στο κέντρο και από τότε καθιερώθηκα εκεί. Ήμουνα γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού γι’ αυτό μερικοί με φωνάζουν Πίπη, με νιώθουν όλοι δικό τους άνθρωπο».

«Εύχομαι τα καλύτερα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε να ανεβάσετε το επίπεδο ακόμη πιο ψηλά».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ